Hírek

Kevin Spacey-t is szexuális zaklatással vádolják

A #metoo kampány nem kímél senkit. Mindenki szennyes titkai előkerülnek, és most Kevin Spacey van a célkeresztben egy harmincéves eset miatt.

Anthony Rapp, a Star Trek: Discovery színésze nyilatkozta a Buzzfeed-nek a napokban, hogy a kétszeres Oscar-díjas Kevin Spacey korábban bepróbálkozott nála. 1986-ban egy partin történt az eset, ami az eddigi információk szerint tettlegességig nem fajult. Spacey feltehetően részegen mászott rá a fiúra, ám a helyzetet bonyolítja még az is, hogy Rapp ’86-ban még csak 14 éves volt.

Sok a tisztázatlan információ az üggyel kapcsolatban. Például nem tudni, hogy mit keresett Anthony Rapp egy felnőttekkel teli bulin, illetve, hogy Spacey tudta-e, hogy egy 14 évessel akar kikezdeni. A Közönséges bűnözők sztárja nagyjából 26 éves lehetett az eset idején.

Spacey az eset kiszivárgása után rögtön nyilatkozatot tett Twitter oldalán, melyben bocsánatot kér Rapp-től. Elmondása szerint nem emlékszik az esetre, csak arra, hogy részeg volt.

Ezek után pedig coming out-olt homoszexualitásáról.

Az ügy még biztosan nem ért véget, ugyanis Spacey erősen feddhető több szempontból. Bocsánatkérését több ismert személy, köztük Rose McGowan és Billy Eichner már elutasították.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.