Hírek

Kezd összeállni A tetovált lány folytatásának színészgárdája

Sverrir Gudnason is csatlakozik a Millenium trilógia folytatását feldolgozó filmekhez. Mikael Blomkvist szerepére találták meg a színészt, aki a Lisbeth Salander-t alakító Claire Foy oldalán játszik majd a The Girl in the Spider’s Web filmadaptációjában – írja a comingsoon.

Stieg Larsson Millenium-trilógiája az egész világot felrázta, hozzánk pedig behozta a skandináv krimit. A különc, de zseniális Lisbeth Salander története izgalmas, brutális és ahogy azt a műfajtól azóta meg is szokhattuk, kíméletlenül társadalomkritikus. Mivel a könyvek eszméletlen sikert hoztak, nem is volt kérdéses, hogy lesz-e mozgóképes adaptációja Larsson alkotásainak.

Noomi Rapace és az azóta sajnos fiatalon elhunyt Michael Nyqvist alakították az eredeti svéd verzióban a két főszereplőt, Lisbeth Salandert és Mikael Blomkvistot. A tetovált lány, A lány, aki a tűzzel játszik és A kártyavár összedől szinte hibátlanul adták át a könyveket, a nagy siker pedig Hollywood-ot is elgondolkoztatta.

Nálunk 2012-ben került mozikba az első film, A tetovált lány amerikai változata Rooney Mara és Danial Craig szereplésével. A kritikai megítélés pedig mind a szakma, mind a közönség berkein belül meglepően pozitív volt.

A történetnek persze koránt sincs vége, hiszen Larsson halálát követően David Lagercrantz újabb könyveket írt az eredeti trilógiához. A The Girl in the Spider’s Web 2015-ben jelent meg, jövőre pedig már mozikba is kerül a filmes változata.

A svéd szálat azonban most átugorva, azonnal amerikai feldolgozással indul az adaptálás. A forgatókönyvet az eredeti mű alapján Steven Knight, Jay Basu és Fede Alvarez (Vaksötét, Gonosz halott) írják, utóbbi pedig a rendezői székbe is beül.

A főszereplő Lisbeth Salander-t Claire Foy alakítja majd, míg Mikael Blomkvist szerepére érkezik Sverrir Gudnason. Foy-t legtöbben a The Crown című történelmi sorozatból ismerhetik, amelyben II. Erzsébet királynőt játssza. Gudnason Björn Borg-ot formálta meg az egy ideje a mozikban futó Borg/McEnroe című teniszes filmben. Mellettük szerepel majd még Cameron Britton, Sylvia Hoeks és Claes Bang is.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés