Hírek

Kézműves csoda érkezik Guillermo Del Torótól – Pinokkió előzetes

Megérkezett az első előzetes Guillermo Del Toro Pinokkió (Pinocchio) című filmjéhez, amely decemberben kerül a Netflixre.

Az ismert olasz mesén alapuló történet középpontjában ezúttal is egy fabábu áll, aki az alkotója kívánságára életre kel és nagy utazásra indul, hogy megpróbáljon igazi fiúvá változni.

A trailerben Ewan McGregor kölcsönzi a hangját Cricketnek, a tücsöknek, ő a narrátor. A képsorokból pedig az derül ki, hogy ebben a változatban Pinokkiót Geppetto néhai fiának képmására alkották meg, érdekes módon pedig Pinokkión kívül mindenki más is bábszerűnek tűnik a stop-motion technika következtében. Az előzetes, akárcsak Del Toro korábbi élőszereplős munkái, sötétebb és derűsebb pillanatokat is tartogat. McGregor mellett David Bradley adja Geppetto hangját, Greggory Mann Pinokkiót, Christoph Waltz Volpe grófot, Tilda Swinton a türkizhajú tündért, Finn Wolfhard Candlewicket, Ron Perlman pedig Podestát szinkronizálja.

Del Torótól nem idegen a különleges technikák alkalmazása. A kétszeres Oscar-jelölt rendező rendszeresen keveri a praktikus és digitális trükköket, így jön létre az a sajátos világ, amelyből kiindulva bizonyára a Netflix is megbízta őt az új feldolgozással. Az eredeti Pinokkió animációs filmet 1940-ben készítette a Disney, és elsőként nyert Oscar-díjat animációs filmként.

Idén úgy tűnik, mindenből kettő lesz. A Netflix stop-motion 3D animációján kívül a Disney+ is kiadja a saját Pinokkió-feldolgozását élőszereplős változatban, könnyedebb hangvételben, Robert Zemeckis rendezésében. Mind a Netflix, mind a Disney+ filmjeit az eredeti, 1883-as karakter ihlette, amely először Carlo Collodi olasz gyermekregényben jelent meg.

Guillermo Del Toro Pinokkiója novemberben érkezik a kiválasztott mozikba, decemberben pedig a Netflixen is streamelhető lesz.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!