Hírek

Ki a legnagyobb hatalmú szuperhős – a bevételek alapján?

Batman, Vasember, Pókember

Batman, Vasember, PókemberA szuperhősök rajongótáborai között már a filmes adaptációk előtt is visszatérő vita volt, hogy ki kit tudna legyőzni, melyik szuperképesség üti a többit. De vajon a bevételi statisztikák mennyire tükrözik az erőviszonyokat? – tette fel a kérdést a TheWrap.

Az összehasonlításban csak azok a hősök vehettek részt, akik rendelkeznek önálló filmekkel. A Bosszúállók vagy az X-Men filmek tehát kimaradtak, de Vasember vagy Farkas karaktere felkerült a listára. (Bár a rangsort befolyásolja az egyes hősök szerepe e “csapatfilmek” sikerében.)

Üzleti potenciál szempontjából tehát a leghatalmasabb szuperhős a hét filmet és (Ben Afflecket még nem számítva) 4 színészt megérő Batman, akinek a népszerűségéről sokat elmond, hogy a a George Clooney érában volt a legkevésbé sikeres.

Őt követi Robert Downey Jr. Vasembere, aki az évek során nemcsak a legnépszerűbb bosszúállóvá vált, de a Vasember 3 minden idők legnagyobb bevételéig jutó egyéni szuperhősös mozija is lett.

A bronzérem az eddig 4 saját filmig jutó Pókembert illeti, ami legalábbis anyagilag igazolni látszik a Sony döntését, hogy mindössze öt év után újraindítsák a franchise-t.

A tízes lista további helyein Superman, Farkas, Thor, Amerika kapitány, és Hulk található, illetve az utolsó két helyet a lista összeállítói fenntartják Wonder Womannak és Ant-Mannek, akik ugyan még nem kaptak önálló filmet, de mindketten nagy potánciállal bírnak, és a már bejelentett Ant-Man filmet ráadásul a köztudottan képregénymániás Edgar Wright fogja rendezni, ami sokak szerint garancia a sikerre.

Bolcsó Dániel

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com