Hírek

Ki gondolta volna, hogy pont Colin Firth cselezi ki Hitlert?

Bár elsőre egy grindhouse horrorfilmnek hangzik, John Madden (Szerelmes Shakespeare, Marigold Hotel) Operation Mincemeat című filmje valójában egy második világháborús dráma, melyben Colin Firth angol titkosszolgálati tisztként téveszti meg Hitlert és csapatát.

A Colin Firth, Matthew MacFayden, Jason Isaacs és még több angol színészlegenda nevével fémjelzett alkotás története egy valódi történelmi eseményen alapszik. A Mincemeat hadművelet során brit titkosszolgálati tisztek úgy próbáltak borsot törni a nácik orra alá, hogy egy hamis papírokkal ellátott holttestet implantáltak ellenséges vizekbe. Itt látható a film előzetese:

Bár még sokat nem tudunk róla, az Operation Mincemeat egy jól megcsinált háborús drámának, és nem utolsó sorban egy igazi (angol) sztárparádénak ígérkezik. A Empire értesülései szerint a Warner Bros gyártásában készülő produkció 2022 januárjában érkezik az angol mozikba. Magyar forgalmazásról egyelőre nincsenek információink.

Incze Kata

Incze Kata 2018-ban végzett a kolozsvári Sapientia filmkészítés szakán, mester tanulmányait is ott folytatta. Jelenleg diplomafilmjét készíti, rendezőasszisztensként dolgozik és rendszeresen publikál a Filmtetten is. Szereti a hollywoodi reneszánszt, az amerikai független filmeket és mindent, amiben sokat beszélnek és mégis izgalmas.