Hírek

Ki tudja, mi folyik a The Midnight Gospel előzetesében?

A The Midnight Gospel a Netflix következő próbálkozása a felnőtteknek szóló, animációs sorozatok terén. Az előzetes alapján egy jobbfajta LSD-zésnek tűnő sorozatért a Kalandra fel! alkotója felel, és máris számos párhuzam megfigyelhető korábbi munkáival. Ez alapján pedig tényleg jó esélye lehet új sikersorozattá válni.

A Netflix a The Midnight Gospellel erősíti a felnőtteknek szóló animációs sorozatainak felhozatalát. A BoJack Horseman, a Tuca and Bertie vagy a Big Mouth bizonyította, hogy helyük van az efféle produktumoknak a piacon, a kritikusok és a közönség tetszését is elnyerték. A zsáner újabb próbálkozásáért a Kalandra fel! (Adventure Time) és a Bravest Warriors készítője, Pendleton Ward, valamint a saját podcastet futtató Duncan Trussell felel.

Aki látta annak idején a Cartoon Networkön a Kalandra fel!-t, az tudja, hogy az sem állt messze a szürrealitástól, és hiába célozta a fiatalabb korosztályt, dúskált az érettebb témákban is. A The Midnight Gospel voltaképpen ugyanez felturbózva, még a látvány is hasonló, mint Ward többi alkotásában. De ezzel együtt is komoly kihívás megmondani, mi folyik az előzetesben.

A trailer tipikusan az a fajta, amitől kifolyik az ember szeme: színek, formák, egymásba forduló figurák váltják egymást, látszólag kevés koherenciával. A történet ezt jobb megvilágításba helyezi: Clancy egy térközi podcastes, aki egy elromlott multiverzum-szimulátor tulajdonosa. Újra és újra elhagyja dimenziókon túli otthonát, hogy a számtalan létsík lakóitól megtudakolja, milyen az életük. Ez hát az oka, hogy elsőre nem sok értelme van annak, amit látunk.

Ward munkásságának ismerői előtt nem titok, hogy a látszólag értelmetlen mögött általában komoly gondolatok húzódnak meg, és ez a The Midnight Gospelben sem lesz másként. Tehát ha valakit érdekel a szürreális és a furcsa, egy jó animációs show vagy a felnőttsorozatok humora, ezzel is érdemes tennie egy próbát. Április 20-án jelenik meg a Netflix kínálatában.

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com