Hírek

Ki tudja, mi folyik a The Midnight Gospel előzetesében?

A The Midnight Gospel a Netflix következő próbálkozása a felnőtteknek szóló, animációs sorozatok terén. Az előzetes alapján egy jobbfajta LSD-zésnek tűnő sorozatért a Kalandra fel! alkotója felel, és máris számos párhuzam megfigyelhető korábbi munkáival. Ez alapján pedig tényleg jó esélye lehet új sikersorozattá válni.

A Netflix a The Midnight Gospellel erősíti a felnőtteknek szóló animációs sorozatainak felhozatalát. A BoJack Horseman, a Tuca and Bertie vagy a Big Mouth bizonyította, hogy helyük van az efféle produktumoknak a piacon, a kritikusok és a közönség tetszését is elnyerték. A zsáner újabb próbálkozásáért a Kalandra fel! (Adventure Time) és a Bravest Warriors készítője, Pendleton Ward, valamint a saját podcastet futtató Duncan Trussell felel.

Aki látta annak idején a Cartoon Networkön a Kalandra fel!-t, az tudja, hogy az sem állt messze a szürrealitástól, és hiába célozta a fiatalabb korosztályt, dúskált az érettebb témákban is. A The Midnight Gospel voltaképpen ugyanez felturbózva, még a látvány is hasonló, mint Ward többi alkotásában. De ezzel együtt is komoly kihívás megmondani, mi folyik az előzetesben.

A trailer tipikusan az a fajta, amitől kifolyik az ember szeme: színek, formák, egymásba forduló figurák váltják egymást, látszólag kevés koherenciával. A történet ezt jobb megvilágításba helyezi: Clancy egy térközi podcastes, aki egy elromlott multiverzum-szimulátor tulajdonosa. Újra és újra elhagyja dimenziókon túli otthonát, hogy a számtalan létsík lakóitól megtudakolja, milyen az életük. Ez hát az oka, hogy elsőre nem sok értelme van annak, amit látunk.

Ward munkásságának ismerői előtt nem titok, hogy a látszólag értelmetlen mögött általában komoly gondolatok húzódnak meg, és ez a The Midnight Gospelben sem lesz másként. Tehát ha valakit érdekel a szürreális és a furcsa, egy jó animációs show vagy a felnőttsorozatok humora, ezzel is érdemes tennie egy próbát. Április 20-án jelenik meg a Netflix kínálatában.

Avatar

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya