Hírek

Újabb infók láttak napvilágot a Ki vagy, Doki? 60. (!) évfordulós különkiadásból – itt az előzetes!

Egyszerre nosztalgikus és pörgős teaser érkezett a Ki vagy, Doki? 60. évfordulójának különkiadásához. A speciális alkalomra három igazán különleges epizóddal készülnek a BBC alkotói, amelyekben régi közönségkedvencek mellett új, izgalmas alakok (és lények) is feltűnnek.

A furcsa elemekben bővelkedő, helyenként filozofikus, helyenként csak teljesen random Ki vagy, Doki? idén ünnepli megjelenésének 60. évfordulóját – noha azt fontos hozzátenni, hogy ebből 16-ot gyakorlatilag tetszhalott állapotban töltött, az 1989 és 2005 közti időszakot ugyanis mindösszesen egy darab elkészült tv filmmel bekkelte ki a BBC.

Az ősszel egy három részes különkiadással kedveskedik rajongóinak a sorozat. A 60. évfordulót megünnepelendő, a készítők három epizód erejéig visszahozzák a David Tennant által alakított 10. Doki karakterét és hű társát, Donnát, akinek megformálásáért változatlanul Catherine Tate felel.

A különkiadás showrunnere ráadásul az a Russell T. Davies lesz, aki a Tennant-Tate páros által játszott és a rajongók által igencsak kedvelt évadok forgatókönyvéért is felelt.

A napokban megjelent teaser – azon túl, hogy ad némi ízelítőt a különkiadás nosztalgikus hangulatából, illetve pár pillanat erejéig láthatjuk keringőzni a vélhetően főgonoszi szerepben feltűnő, csokornyakkendős Neil Patrick Harrist és David Tennant-ot – a három epizód címét is elárulja nekünk. Ezek nem hivatalos fordításban A csillagszörny (The Star Beast), A végtelen messzeség (Wild Blue Yonder) és A vihogás (The Giggle) lesznek és várhatóan 2023. novemberében kerülnek bemutatásra – írja a Slashfilm.

A különkiadás másik, nem titkolt célja kikövezni az utat a Ncuti Gatwa által alakított 15. Doki karakterének, aki Jodie Whittakert váltja a Doki szerepében, s kinek debütálása a BBC utalásai alapján nagy valószínűséggel karácsonyra tehető. Nem kizárt azonban, hogy az új Doki már előbb beköszön, ahogy tette ezt a Peter Capaldi által alakított 12. Doki is az 50. évfordulón, bő egy hónappal a „valódi” bemutatkozása előtt.

„Ezek a címek csak a kezdetét jelentik a Doki eddigi legnagyobb kalandjának. Az ősz háromórányi veszéllyel, Donnával és elszabadulni vágyó katasztrófával közeleg!” – nyilatkozta Davies a Variety-nek. Mégis ki tudna egy ilyen ajánlatra nemet mondani?

A Ki vagy, Doki? 60. évfordulós különkiadása 2023 őszén debütál a BBC-n, majd – az IndieWire értesülései alapján – nemzetközileg is elérhető lesz a Disney+ streamingszolgáltatónál.

Gerdesits Pál

Gerdesits Pál 2021-ben szerzett mesterdiplomát az ELTE filmtudomány szakán, jelenleg az ELTE esztétika doktori programjának PhD hallgatója. Elkötelezett szürrealista, Werner Herzog és Jeffrey Lebowski lelkes követője. Állítólag ügyesen gitározik.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com