Hírek

Kiderült, hogy folytatják-e az Éles tárgyakat

Az HBO egyévadosnak tervezte az Éles tárgyakat, de a sorozat alkotója és az alapul szolgáló regény szerzője beszélgettek egy esetleges folytatásról.

Ha regényadaptálásra kerül a sor, nagyon hálás megoldásnak bizonyul a tévésorozat formátuma. Nyolc-tíz darab ötven perces epizód ugyanis gyakran megfelelőbben képes átültetni a cselekmény részletességét, mint egy egész estés játékfilm. Ki tudná elképzelni a Trónok harcát egy mozifilmsorozatként?

Az alapul szolgáló könyvek egyévadnyi történetet jelentenek, de a tévécsatornák vagy streaming szolgáltatók nem mindig elégednek meg egy szezonnal. Így lehet, hogy az eredetileg egyetlen regényként létező 13 Reasons Why-ból is már a harmadik évad készül, és idén visszatér a Hatalmas kis hazugságok is, holott nem készült papír alapú folytatás. Egy ideig lehetségesnek tűnt, hogy az Amy Adams főszereplésével készült Éles tárgyak is erre az útra lép.

A sorozat showrunnere, Marti Noxon és az Éles tárgyak regény szerzője, Gillian Flynn ugyanis gondolkoztak egy lehetséges második évadon. Ezekre a pletykákra az HBO programmingjának elnöke, Casey Bloys reagált az alábbiakkal: „Még nem vezettek elő semmit számunkra, ezért gondolom, hogy ez ennyi volt.

Nem hiszem, hogy mindenkit össze tudnánk szedni hozzá. Úgy hiszem, egy évad volt a megfelelő ehhez a sorozathoz.”

Bloys nem először nyilatkozott hasonlókat. Tavaly is kifejtette, mennyire elégedettek voltak az egyévados minisorozattal, és hozzátette, szerinte Amy Adams nem valószínű, hogy szívesen visszatérne Camille Preaker önpusztító karakteréhez. A Hatalmas kis hazugságokhoz képest sokkal sötétebb anyag a Holtodiglant is jegyző Gillian Flynn története. Míg ott az egész stáb szívesen vette a visszatérés ötletét, itt nem biztos, hogy olyan egyértelmű a helyzet. Könnyen lehet, hogy megterhelő volna egyesek számára, így nem lenne meglepő, ha Bloys kommentjei fednék az igazságot.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.