Hírek

Kiderült, ki a zaklatási botrányba keveredett rendező

Megáll az idő (1982)

A neves művész közleményt jelentetett meg, amiben bocsánatot kér az érintettektől.

Gothár Péter, a Katona József Színház munkatársa és többek között a mindenki által ismert Megáll az idő című film rendezője jelentette be közleményben, hogy ő az a művész, aki a napokban zaklatási ügybe keveredett – számol be róla az index.

Eddigi szellemi bázisomat, szeretett munkahelyemet, a Katona József Színházat kérem meg arra, hogy közleményemet a nyilvánosság elé bocsássa.

Egy évvel ezelőtt erkölcsileg elfogadhatatlan módon közeledtem színházunkban egy munkatársnőmhöz. Pár nappal később bocsánatot kértem és kaptam tőle. Most, hogy ez az eset a színház, s azon keresztül az ország nyilvánossága elé került, szeretném bocsánatkérésemet nyilvánosan is megismételni. Nagyon sajnálom, ami történt. Ahogyan azt is, hogy nyers stílusommal, rossz modorommal vagy erkölcsileg kifogásolható viselkedésemmel valaha bárkit megbántottam.

– szól Gothár Péter közleménye.

Megáll az idő

Schilling Árpád rendező (Nexxt) a közleményre szintén a facebookon reagált. Schilling szerint nem csupán egyetlen munkatársnőjéhez közeledett Gothár helytelen módon. Ezt az állítást támasztja alá a színház korábbi posztja, ami több esetet is megjelöl.

A Kossuth-díjas filmrendező leghíresebb munkái közé tartozik az Idő van, Tiszta Amerika, A részleg, Haggyállógva, Vászka, Magyar szépség, de legtöbben a Megáll az idő című (azóta kult státuszba került) film rendezőjeként ismerik. 2002-től tanít a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, valamint a Katona József Színházban rendezett 1993-tól.

A színház korábbi közleménye szerint a művészt azonnal elbocsájtották, illetve az intézmény területéről is kitiltották.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com