Hírek

Kiderült, ki játssza a Vaják előzménysorozatának egyik főszerepét

2020 júlisában futott be a hír, miszerint a Netflix sikerszériájához előzménysorozat érkezik The Witcher: Blood Origin címmel, amely 1200 évvel Geralt (Henry Cavill) jelene előtt játszódik. Ma az is kiderült, hogy ki alakítja majd a hatrészes minisorozat egyik főszereplőjét.

Aki nem más lesz, mint a Queen & Slim című film Queen-je, azaz Jodie Turner-Smith. A színésznő egy Éile nevű harcost fog alakítani, aki egy istennő hangjával van megáldva. Éile elhagyta a klánját, ahol a királynő védelmezése volt a feladata, hogy új életet kezdjen nomád zenészként. Útja során viszont rákényszerül, hogy kardot ragadva ismét előássa harcos énjét – írja a Variety.

A The Witcher: Blood Origin tehát Geralt idősíkja előtt 1200 évvel játszódik majd, és többek között olyan háttérinformációkat és fontos eseményeket mutat be, mint az első vaják megjelenése vagy a szörnyek, a tündék és emberek világának „összeolvadása” és az elfek civilizációjának bukása.

A széria készítésében az eredeti sorozat alkotói is részt vesznek. A producer és showrunner Declan de Barra lesz, aki a Vaják első évadának írója volt. Producer lesz továbbá Lauren Schmidt Hissrich is, aki a Vaják első és második évadában is ezt a szerepet töltötte be. Andrzej Sapkowski, a sorozatok alapjául szolgáló Vaják-könyvek írója kreatív tanácsadóként veszi ki a részét a Blood Origin munkálataiból.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés