Hírek

Kié a legjobb filmelőzetes az évben?

A John Wick 3.Conversation” című filmelőzetese nyerte a 20. Arany Trailer Díjat szerdán, Los Angelesben.

A legjobb filmelőzetesek díját huszadik alkalommal osztották ki május 29-én a Los Angeles-i Arany Trailer díjátadón (Golden Trailer Awards). A legjobb mű díját a John Wick 3. felvonás – Parabellum című film egyik előzetese, a Conversation nyerte – írja a Variety.

Az ünnepségen 17 díjat adtak át (és kilencven másikat jelentettek be). A John Wick 3. a top díj mellett megnyerte a Legjobb Akciófilm-Előzetes és a Legjobb 2019. Nyári Blockbuster-Előzetes kategóriáját is. A Csillag születik a legjobb drámai, legjobb romantikus és legjobb zenés trailer díját kapta. A Roma négy trófeát is nyert, köztük a legeredetibb előzetesét.

A számok alapján az est győztese a Netflix lett: 16 díjat hozott el. A Warner Bros. 14, a Disney 11 győzelemmel távozott.

Csillag születik

A legjobb animációs előzetes a Toy Story 4-é lett, a legjobb vígjáték-előzetes a Csekély esélyé, a legjobb dokumentumfilm-előzetes díját a Free Solo kapta, a legjobb horrorét a Mi, a legjobb thrillerét a Madarak a dobozban.

A gálaestet több mint ezer résztvevő előtt tartották meg – írja a The Wrap. A mozielőzetesek saját művészi (és ipari) világának nagyságát jelzi a résztvevők tarkasága: stúdiók és hálózatok marketing-vezetői, hírességek és egyszerű mozirajongók, trailervágók jöttek el megünnepelni a műfajt. A teljes mozielőzetesek mellett tévészpotokat, moziplakátokat, rádiós szpotokat, óriásplakátokat és a művek zenei, vágói és egyéb professzionális teljesítményeit is díjazták; kiemelt figyelmet kaptak a videójátékok előzetesei.

A díjazott mozielőzetesek, úgy tűnik, nem érhetők el online, de a show honlapján megtekinthetők.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. A Tárca rovatot vezeti. havasmezoi@filmtekercs.hu

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..