Hírek

Kiemelkedő nézettséget hozott a hosszú hétvége a közmédia csatornáinak

mtva_tobb_logos_A Forma-1 Abu Dhabi Nagydíj vasárnapi futamát 942 ezren nézték meg az M1-en élőben, és a közvetítés ezúttal is kiemelkedő közönségarányokat jelentett a közszolgálati csatorna számára.

A férfiak körében elért 33,6%-os részesedés azt jelenti, hogy a vasárnap kora délután tévéző férfiak közül minden harmadik az arab futam közvetítését választotta. A futam és a szombat délutáni időmérő edzés alatt is az M1 volt a legnézettebb csatorna. Az Abu Dhabi Nagydíjra odakapcsolók száma meghaladta az 1,84 millió főt, míg az összes M1-es és M2-es közvetítés valamelyikébe – a pénteki szabadedzés közvetítését is figyelembe véve ez több mint 10 órát jelent – 2,55 milliónyian (a teljes népesség 27,7 százaléka) néztek bele legalább egy percre. Vasárnap délután, a Forma-1 futama után közvetített Újpest-Debrecen NB1-es labdarúgó-mérkőzés nézettsége 375 ezer fő volt (SHR18+ 9,8%), ami az eddigi legnézettebb őszi mérkőzés lett.

A Duna TV-n péntek este 19 órakor közvetített Pápa-Kecskemét NB1-es labdarúgó-mérkőzés nézettsége 144 ezer fő (SHR18+ 3,4%), a szombat délután 14 órakor közvetített Diósgyőr-Ferencváros NB1-es labdarúgó-mérkőzés nézettsége 224 ezer fő volt (SHR18+ 10,5%).

A Magyarország-Spanyolország felkészülési kézilabda-mérkőzést 223 ezer fő (SHR18+ 7,7%), a vasárnap délelőtti WTCC – Túraautó-világbajnokság futamát 56 ezer fő (SHR18+ 3,8%) kísérte figyelemmel.

Ezen közvetítések több mint húsz és félórányi sportélményt nyújtottak a közmédia csatornáin és 3,5 millió főt értek el – a teljes népesség 38,1 százalékát.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com