Fókuszban Hírek

Kiemelkedően jónak ígérkezik Natalie Portman First Ladyként – Jackie előzetes

jackie Megkapta első és igencsak hatásos előzetesét a Torontóban debütáló Jackie. Pablo Larraín Jacqueline Kennedyről forgatott életrajzi ihletésű alkotást, amely a nő férje, John F. Kennedy meggyilkolását követő napokban veszi fel a First Lady életének fonalát. A főszerepben a most is kitűnőnek ígérkező Natalie Portman.

1963. november 22-én J. F. Kennedy merénylet áldozata lett Dallasban, amikor a reptérről induló elnöki konvoj nyitott autójában ülve két lövés érte őt. Már holtan szállították a kórházba. Mellette ült felesége, Jackie Kennedy, akivel 10 éve voltak akkor házasok. Pablo Larraín (Tony Manero, No) életrajzi filmje a merényletet követő napokat mutatja be, milyen is lehetett First Ladyként egy ekkora csapást megélni.

A Jackie a kritikák szerint gyönyörűen és emberien áll a gyászhoz, hűen mutat be egy szeletet Amerika történelméből, miközben képes formabontó és érzelmes maradni érzelgősség nélkül. A főszereplő Portman mellett láthatjuk még Billy Crudupot, Peter Sarsgaardot, Greta Gerwiget, John Hurtöt, Richard E. Grantet és John Carroll Lynchet. A forgatókönyvet Noah Oppenheim jegyzi.

Az előzetest elnézve van okunk a nagy várakozásra, hiszen egyrészt Natalie Portman tényleg tökéletesnek tűnik a szerepre, ráadásul néhol teljesen átalakul szinte fizikailag is – és most nem a sminkről vagy a hajról beszélek. Másrészt az már most szembetűnő, hogy nem egy konvencionális életrajzi filmmel lesz dolgunk, gondoljunk csak az izgalmas és változatos kameramunkára. A film zenéjét Mica Levi szerezte, aki a 2013-as Under the Skin című film esetében is kimagasló munkát végzett.

A Jackie december elején kerül az amerikai mozikba, és bár egyelőre nincsen hír magyar forgalmazásról, mi nagyon reménykedünk, hogy hozzánk is eljut a film, amelyről már most azt harsogják, hogy garantáltan Oscar-jelölést hoz Portmannek.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Horrort nem néz, mert fél tőlük.

Hirdetés

Hirdetés