Hírek

Kijött az első előzetese Herendi Gábor új romantikus vígjátékának

futni_mentem_tenki_reka_lovas_rozi

Udvaros Dorottya férje emlékére vág neki egy maratonnak a Futni mentem című közvetlen állami támogatás nélkül készült komédiában.

Kishazánk talán legismertebb közönségfilmes rendezője, Herendi Gábor visszatér a nagyvásznakra! Három évvel Szabó Győző életrajzi könyve alapján készült Toxikoma után ismét egy nagyjátékfilmmel jelentkezik. Viszont a mostani nehezebb pályázási körülmények miatt legújabb alkotása, a Futni mentem már az NFI-től függetlenül készült el, amivel olyan alkotók nyomdokaiba lépett, mint Reisz Gábor (Magyarázat mindenre) vagy Boross Martin (Nyersanyag).

Vera (Udvaros Dorottya) a férjével (Csuja Imre) közösen teljesít egy bakancslistát. Már csak egy kihívás marad hátra, mikor férje váratlanul meghal. Az asszony elhatározza, hogy az utolsó kívánságot is végrehajtja, és lányaival váltóban lefutja a maratont.

Apró probléma, hogy egyikük sincs fizikálisan és mentálisan felkészülve a futásra. Emma (Trill Beatrix) a munkában és magánéletben sem találja a helyét, Dorina (Tenki Réka) a család helyet a karrierre koncentrál, Kata (Lovas Rozi) pedig a két gyerekét neveli és arra vágyik, hogy hosszú évek után a párja, Ákos (Bányai Kelemen Barna) végre megkérje a kezét. A futáshoz Vera egy edzőt (Ember Márk) kér fel, akivel korábban Emmának volt már egy kutyás kalandja. A karrierista Dorina a szomszéd kislánnyal kerül barátságba, akit egyedül nevel a rendőrezredes Tamás (Csányi Sándor). Az anya és lányai lehetetlennek tűnő vállalkozása a rokonokat és barátokat is váratlanul éri, Verát azonban semmi sem tántoríthatja el, hogy véghez vigyék embert próbáló tervüket.

Herendi Gábor eddigi hét filmje az elmúlt két évtizedben közel 2,5 millió nézőt vonzott a mozikba, és a rendszerváltás utáni filmkészítés tíz legnézettebb mozijából is négyet ő rendezett, így nem túlzás azt állítani, hogy pénzügyileg a legsikeresebb magyar rendező. A Futni mentem kisebb hátrányból indul, mivel a független filmes közeg a Magyarázat mindenrét leszámítva még nem tudott igazán kiemelkedő sikereket elérni. Viszont a magyar közönség híresen vevő a romantikus vígjátékokra, a bejelentő és az új előzetes pedig egy könnyed kikapcsolódást ígér, így bőven van esély rá, hogy Herendi mozija az idei év egyik meglepetés sikere legyen.

Feltűnik még a filmben Schmied Zoltán, Gálffi László, Hevér Gábor, Trokán Péter, valamint Góg Anikó, triatlon olimpikon és személyi edző is. Az egyik legnépszerűbb magyar férfiszínész, Csányi Sándor pedig tizenegy év szünet után lesz ismét látható a mozivásznon. A Futni mentem függetlenfilmként készül a Vertigo Média gyártásában, producerei Kárpáti György és Berta Balázs. A film forgatókönyvét Divinyi Réka és Miklya Anna írta, operatőr Szatmári Péter, zeneszerzője Hrutka Róbert, koproducere Pusztai Ferenc, médiapartnere az RTL.

A Futni mentem november 28-tól látható a hazai mozikban.

Sztepanov Márkó

Sztepanov Márkó a METU képalkotás szakán diplomázott 2023-ban, jelenleg televíziós műsorkészítő mesterképzést végez. Javíthatatlan mozifüggő, filmkészítéssel foglalkozik és filmrendezői ambíciókkal is rendelkezik. Mindenevő, de a horror és az akció műfajok a gyengéi és bármikor megvédi Michael Bay renoméját.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com