Hírek

Kijött az első kedvcsináló Francis Ford Coppola visszatéréséhez, a Megalopolishoz

megalopolis_adam_driver

Francis Ford Coppola egy két perces jelenetet osztott meg az idei Cannes-i Filmfesztivál versenyprogramjában debütáló epikus sci-fi-jéből.

A Megalopolis Coppola régóta dédelgetett filmterve, amit hosszú évtizedek után végre tető alá tudott hozni. Sajnos a mai franchise orientált filmgyártás nem kért A keresztapa rendezőjének nagyszabású sci-fijéből, így Coppola a borászatából befolyó pénzekkel és a szőlőültetvényeinek eladásából szedte össze a film elkészüléséhez szükséges 120 millió dollárt és így saját zsebből finanszírozta filmjét. Coppola legendás cége, az American Zoetrope 70-es évekbeli logójával indul az előzetes, amiben Adam Driver karaktere egy felhőkarcoló tetején kezdi manipulálni az időt.

Kontextus nélkül is érződik a képsorokon, hogy egy nem mindennapi filmre számíthatunk, ami valószínűleg egy legendás filmkészítő epikus hattyúdala is lesz

A film hivatalos leírása szerint a Megalopolis egy római epikus mese, amely egy fiktív modern Amerikában játszódik. Új Róma városának meg kell változnia, ami konfliktust szít Cesar Catilina (Adam Driver), egy zseniális művész, aki egy utópisztikus, idealista jövőt álmodott meg, és ellenfele, Franklyn Cicero polgármester (Giancarlo Esposito) között, aki továbbra is elkötelezett a regresszív status quo, a kapzsiság, a különleges érdekek és a partizánháborúk mellett. Közöttük Julia Cicero (Nathalie Emmanuel), a polgármester lánya őrlődik, aki Cesar iránti szeretete miatt megtagadja hűségét, és rákényszerül annak felfedezésére, hogy szerinte mit is érdemel az emberiség.

Coppola sajnos még mindig forgalmazót keres az állítólag nehezen marketingelhető filmjéhez, miközben személyes tragédiákkal is szembe kell néznie felesége, a filmrendező, író és művész Eleanor Coppola nemrég bekövetkezett halála okán. Coppola Instagram-bejegyzésében írta az előzetes kapcsán: „A Megalopolis mindig is egy olyan film volt, amelyet drága feleségemnek, Eleanornak szenteltem. Nagyon reméltem, hogy május 4-én együtt ünnepelhetem a születésnapját. De sajnos ez nem így történt, ezért engedjék meg, hogy mindenkivel megosszak egy ajándékot a nevében.”

A filmben felbukkan még Shia LaBeouf, Aubrey Plaza, Laurence Fishburne, Jon Voight, Dustin Hoffman, Talia Shire és Jason Schwartzman is. A filmet a Jojo nyuszi és a The Master operatőre, Mihai Malaimare Jr. fényképezte. A filmnek még nincs bemutatódátuma, de a május közepi, Cannes-i fesztiválbemutató után remélhetőleg találnak olyan forgalmazót, amelyik a hazai mozikba is elhozza a Megalopolist.

Sztepanov Márkó

Sztepanov Márkó a METU képalkotás szakán diplomázott 2023-ban, jelenleg televíziós műsorkészítő mesterképzést végez. Javíthatatlan mozifüggő, filmkészítéssel foglalkozik és filmrendezői ambíciókkal is rendelkezik. Mindenevő, de a horror és az akció műfajok a gyengéi és bármikor megvédi Michael Bay renoméját.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com