Hírek

Kijött az Ocean’s 8 második előzetese

Növeli a tétet a női sztárgárdát felvonultató Ocean’s 8 legújabb trailere! 

A Hollywoodon végigsöprő #metoo kampány előtt is napirenden volt a nők reprezentációjának javítása filmes berkekben. A rajongók már a film bemutatása előtt pokolra kívánták a Szellemirtók női rebootját, ami végül nem sült el olyan borzalmasan,  míg az idei Expedíció című nagyszerű sci-fi is kizárólag nőkből álló tudóscsapatot vonultatott fel. De a Csajok hajnalig és a Girls Trip személyében egyre rendszeresebbé váltak a nőközpontú komédiák is Hollywoodban. Úgy tűnik, az álomgyár végre kezdi elhinni, hogy a nők éppolyan szórakoztatóak tudnak lenni, mint a férfiak. És persze nem utolsó sorban a pénztáraknál sem torpannak meg a nőközpontú produkciók, gondoljunk csak Wonder Woman sikerére.

Az új Ocean’s film ezt a trendet erősíti. A Steven Soderbergh rendezte remake-trilógia után nőkkel viszi tovább a heist movie zsáner klasszikusának örökségét a Warner Bros. égisze alatt készülő új produkció. A címszereplőt megformáló Sandra Bullock mellett igazi sztárparádét láthatunk majd a vásznon, Anne Hathaway, Rihanna, Sarah Paulson, Cate Blanchett, Helena Bonham Carter, valamint férfi részről Matt Damon és James Corden is feltűnik majd.

A filmet június 7-én mutatják be a hazai mozikban.

Papp Atilla

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya