Hírek

Brutálisan hosszú lesz Martin Scorsese új filmje

A Killers of the Flower Moon a Cannes-i Filmfesztivál egyik nagy premierjének ígérkezik, és most már szinte biztosak lehetünk benne, hogy játékidő tekintetében is óriási lesz.

Az Apple égisze alatt hozta össze Martin Scorsese legnagyobb, epikus méretű alkotását. Legutóbb 2019-ben láttuk filmjét, akkor Az írt a Netflix finanszírozta meg. A 80 éves rendező május 20-án, a Cannes-i Filmfesztiválon mutatja be a Killers of the Flower Moon című produkciót, amelyben két állandó sztárjával, Robert De Niróval és Leonardo DiCaprióval dolgozott együtt. A mellékszerepekben olyan színészek láthatók, mint Lily Gladstone, Jesse Plemons, John Lithgow, valamint A bálna miatt friss Oscar-díjas Brendan Fraser.

A film David Grann Megfojtott virágok: Az amerikai bűnüldözés legsötétebb fejezete és az FBI születése című könyvén alapszik. A történet az 1920-as években játszódik, és az oklahomai oszázs indiántörzs körében elkövetett gyilkosságsorozatról szól. A különlegesség, hogy az amerikai őslakosoknak tulajdonított földben olajat találtak, így rengetegen járultak és háborgatták az akkorra már meggazdagodott lakókat – majd jöttek a rejtélyes halálesetek is.

A Killers of the Flower Moon az elmondások alapján közel négyórás film lesz,

amely nem is csoda, tekintve a téma történelmi jelentőségét, különösen az Egyesült Államokra nézve. Úgy meg pláne nem meglepő, hogy Martin Scorsese alapból kedveli a terjedelmet játékidőt – legutóbb Az ír 209 percig tartott igényt a filgyemünkre.

A Cannes-i Filmfesztivál programja igen izgalmasnak ígérkezik. Wes Anderson Asteroid City-je mellett az Indiana Jones és a sors tárcsája is itt debütál. Az eseményen a Filmtekercs munkatársai is részt vesznek, így érdemes lesz május közepétől nyomon követni tudósításunkat a legfrissebb premierekről.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!