Hírek

Kína lesz a világ első Imax-nagyhatalma 2021-re

3D 2.
Szobrot neki.

3D 2.

2021-ig összesen 80 Imax-mozi épül Kínában, ezzel az ázsiai ország lesz a világ legnagyobb Imax-piaca – számolt be róla szerdán a The Hollywood Reporter.

A kínai Wanda Cinema Line Corp. – a Dalian Wanda Group tagja – és az Imax között létrejött megállapodás értelmében 2016-tól évente húsz új Imax-mozi épül Kínában.

A Wanda jelenleg Kína-szerte 82 Imax-filmszínházat üzemeltet nagyobb városok bevásárló- és szórakoztató-központjaiban. Az új mozik fele a legújabb lézertechnológiával lesz ellátva, így a nézők az elérhető legkitűnőbb képet látják majd a filmvásznon.

A Wanda sikeres évet koronázott meg a hosszú távú szerződéssel: a vállalat szeptemberben számos sztár, köztük Leonardo DiCaprio, Nicole Kidman és a Weinstein fivérek jelenlétében jelentette be ünnepélyesen, hogy a kelet-kínai Csingtaóban 8,2 milliárd dolláros stúdiót és szórakoztató-központot hoz létre. A szeptembert a vállalat azzal is emlékezetessé tette, hogy 20 millió dollárt adományozott az amerikai filmakadémia új filmmúzeumának létrehozására.

Vang Csien-lin, a Dalian Wanda Group médiakonglomerátum vezetője – aki 14,1 milliárd dolláros vagyonával Kína leggazdagabb embere – elmondta: azt akarja elérni, hogy a Wanda a világ legnagyobb játékosa legyen a „kulturális ágazatban”.

A Wanda tavaly megvásárolta Észak-Amerika második legnagyobb moziláncát, az AMC Entertainmentet, ezzel a kínai konglomerátum lett a világ legnagyobb moziüzemeltetője.

Címkék
Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com