Hírek

Kínai-amerikai együttműködésben készül a Transformers negyedik része

Pearl Harbor (Michael Bay, 2001)

michael_bay_pearl_harborKínai együttműködésben készíti el Michael Bay amerikai rendező a Transformers sci-fi akciófilm újabb folytatását: az állami kézben lévő Kínai Mozicsatornával kötött együttműködést az amerikai Paramount Pictures.

Kínai részről ez az első alkalom, hogy az állami kézben lévő mozicsatorna nyugati partnerrel társuljon egy produkció elkészítésében, abban ráadásul a csatorna mellett annak videoszolgáltatója, a Jiaflix is részt vesz – írja a sina.com hírportál.

A Transformers 4 forgatását a tervek szerint két hónap múlva kezdhetik meg, a filmet 2014 júniusában mutatják be. A jelenetek egy részét a kelet-ázsiai országban veszik fel, és az amerikaiak mellett híres kínai színészek is szerepet kapnak benne. A megegyezés értelmében a kínai vállalatok a forgatási helyszínek és a szereplők kiválasztásában, a terjesztésben és valószínűleg az utómunkálatokban is segítik majd a Paramountot.

Az együttműködés kialakításában a kínai mozipiac robbanásszerű növekedésén túl az is szerepet játszhatott, hogy a sorozat előző részei igen nagy sikert arattak Kínában: a 2011-es Transformers 3 például 165 millió dolláros bevételt hozott. A kínai piacra mind nagyobb számban próbálnak betörni a nyugati vállalatok, az ugyanis – Japánt megelőzve – jegybevétele alapján tavaly a világ második legnagyobbjává vált, csaknem 3 milliárd dolláros összbevételt jegyezve.

Ennek legutóbbi eredménye, hogy a májusban bemutatásra kerülő Iron Man harmadik része szintén részben Kínában készült, a Marvel Studios és a pekingi DMG közös munkájának eredményeként. Korábban érkezett az ázsiai országba a Shrek-et, a Madagaszkárt és a Kung Fu Pandát is jegyző amerikai DreamWorks Animation, amely többek közt animációs filmeket, tévés programokat és internetes játékokat gyárt majd kínai partnereivel. A több mint egy éve Sanghajban felállított Oriental DreamWorks stúdió akár a hollywoodi anyastúdiónál is nagyobb lehet, az első itt gyártott film 2016-ra kerülhet a mozikba. A Batman-sorozatot és a Másnaposokat is jegyző Legendary Pictures szintén Kínában terjeszkedik, az év végén jelentették be, hogy Legendary East néven vegyesvállalatot alapítanak a Huayi Brothers Media Corp. céggel.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com