Hírek

Kínai bűnfilmmel folytatódik a Cinema Niche

A különleges vetítéssorozat következő etapjában Jia Zhangke A Touch of Sin (Egy kis bűn) című filmjét láthatják a hardcore filmrajongók február 3-án és 4-én este a Bem moziban. A kortárs kínai film egyik legfontosabb alkotójának társadalomkritikus, markánsan egyedi hangvételű műve 2013-ban elnyerte Cannes-ban a legjobb forgatókönyv díját. 

A Touch of Sin

Jia Zhangke filmjében a kínai társadalom keresztmetszetét szövi egybe az ország négy sarkából (és négy bűnügyi hírből) kiindulva. Filmje egy hátborzongató nyomozás a kínai gazdasági csoda sötét oldaláról és annak brutális hatásáról a hierarchia alján élőkre. Egy olyan világról szól, ahol a kisemmizetteknek nincs más választása, mint erővel ellenszegülni az elnyomásnak.

A film

  • két este is látható egymás után
  • magyar felirattal
  • minden jegy mellé jár a filmhez kapcsolódó meglepetés kiadvány

Jia Zhangke

A társadalmi ranglétrán belüli óriási különbségek és a tradíciókból kinövő féktelen fejlődés gerjesztette feszültségek világának, röviden a modern Kínának az egyik legelismertebb mesélője Jia Zhangke. Cannes-i és velencei fesztiválkedvenc filmjeit (Csendélet, Ősi folyók) legtöbbször egyéni esztétikai minőségükért és a periférián élők beható ismeretéért szokták dicsérni, az A Touch of Sin (Egy kis bűn) ennek az életműnek az egyik legsokrétűbb munkája.

„Én nem az erőszakról csináltam filmet, hanem arról a társadalmi környezetről, amelyből az fakad” – mondta művéről Jia Zhangke.

  • Dátum: 2019. február 03. vasárnap 19:30 //// február 04. hétfő 20:30
  • Helyszín: Bem mozi
  • Jegy: 1500.- / helyszínen és online
  • Hossz: 130 perc
  • Vetítés nyelve: eredeti kínai hang, magyar felirattal

Mi az a NICHE?

A NICHE (nís) egy rendszeres időközönként jelentkező vetítéssorozat, ahol itthoni mozikban be nem mutatott filmeket lehet megnézni nagyvásznon, magyar felirattal. Célja egy filmszerető közösség kialakítása, akiknek a szervezők folyamatosan gyűjthetik a fesztiválokon látott izgalmas kortárs filmeket, megkerülhetetlen nagymesterek és egyéni látásmóddal rendelkező új alkotók munkáit egyaránt. Segít az óriási zajban felhívni a figyelmet azokra a filmekre, amiket kár volna kihagyni bárkinek, akit érdekel ennek a művészeti ágnak a fejlődése vagy csak szeret különleges és emlékezetes filmeket nézni.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com