Hírek

Kínai Filmhét 2018: Április 10-én indul a filmhét Miskolcon

A Kínai Filmhét ünnepélyes megnyitójára Miskolcon kerül sor 2018. április 10-én. A filmhét négy napig tart, és az utóbbi évek kiváló kínai filmes produkcióit tűzi műsorára.

A Miskolcon megrendezett Kínai Filmhét április 10. és 13. között várja az érdeklődőket. A filmhét alkotásai közül több is nemzetközi elismerésben részesült korábban különböző fesztiválokon. A hazai nézők most olyan kínai filmeket láthatnak majd, mint az Ip Man 3, a Farewell My Concubine: The Beijing Opera, a Cock and Bull és a Legend of the Naga Pearls.

A most bemutatott filmekben ábrázolt gazdag kulturális örökség és emberi sokszínűség lehetővé teszi, hogy a magyar közönség jobban megismerje a kínai kultúrát, és a művésziesség útján mindeközben közelebb kerül egymáshoz a szívünk és a gondolkodásunk.

A Kínai Filmhét a Sanghaji Nemzetközi Filmfesztivál (SIFF), a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál és a Sanghaji Art Film Szövetség (SAFF) közreműködésével valósul meg. A kínai-magyar film kulturális együttműködésének újabb fontos mérföldköve ez, melyhez a sanghaji és a miskolci filmfesztiválok között 2017-ben létrejött, Belt and Road elnevezést viselő megállapodás nyújt alapot. Továbbá idén ez a Sanghaji Art Film Szövetség tengerentúli filmfesztiválokon való első állomása is.

A SIFF egyébként egy nem szakosodott nemzetközi versenyfesztivál, melyet a Filmproducerek Nemzetközi Szövetsége (FIAPF) is elismer. Immár több, mint 20 éve kerül megrendezésre, és ezen idő alatt sikerült egy szakmai és irányadó kulturális csere platformot létesíteniük a hazai és nemzetközi filmalkotások számára, és ezáltal négy fő tevékenységen keresztül tudnak hatást gyakorolni: filmek díjazása, filmes market, fórum és panoráma. A „SIFF World Express” és a Belt and Road programoknak köszönhetően nemzetközi kommunikációját is sikerült erősítenie. A 21. Sanghaji Nemzetközi filmfesztivál idén júniusban kerül megrendezésre.

Sanghaji Art Film Szövetség (SAFF) egy olyan kulturális szervezet, melyet 2013-ban a Sanghaji Filmforgalmazó és Mozi Szövetség hozott létre. Missziójuk, hogy a jelentős kínai és külföldi art filmek vetítéséhez biztosítson felületet, ígéretes filmkészítő tehetségeket fedezzen fel, a filmek társadalomra gyakorolt hatását és a kulturális tudatosságot növelje, és hogy a kínai mozit nemzetközi szintre emelje.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Horrort nem néz, mert fél tőlük.

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..