Hírek

David Fincher előzményt gyárt a Kínai negyedhez

A Hetedik és a Harcosok klubja rendezője a Kínai negyed sztorijában látott fantáziát, ezért a Netflixre gyárt pilotot egy sorozathoz – derült ki a Deadline oldaláról.

A Netflix egy előzménysorozatot készít a magánnyomozós kultklasszikus, a Kínai negyed világában. Roman Polanski 1974-es filmjében Jack Nicholson alakította Jake Gittes detektívet, aki az 1930-as évek Los Angelesének bűntől és korrupciótól bűzlő világában nyomozott egy hűtlen férj után. Robert Towne el is nyerte az évben a Legjobb forgatókönyvnek járó Oscar-díjat, most pedig visszatér, hogy folytassa a történetet – pontosabban, elmesélje annak indulását.

A Kínai negyed korábban sem volt egy érinthetetlen önálló alkotás, hiszen – és bár ezt kevesen tudják – készült folytatása is 1990-ben. A Cinikus hekus című második részt maga Jack Nicholson rendezte, aki ismét vállalta a főszerepet.

Towne egy fiatal Jake Gittest jelenít meg az új sorozatban: láthatjuk majd, hogyan indította be az üzletet magándetektívként.

z egyik producer David Fincher lesz, aki az utóbbi években a Mindhunter kapcsán, inkább a sorozatok világában tevékenykedik. Könnyen lehet, hogy az első részt maga rendezi meg, csakúgy, mint másik sötét krimisorozatánál. Fincher és a Netflix eleve jó kapcsolatot ápolnak: a rendező segített beindítani a Kártyavár című sorozatot is, megrendezte az első két részt, és a Mindhunternél sem elégedett meg csupán a nyitány elkészítésével – azóta még hat epizódnál tartotta a gyepltő.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Ráadás és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek – az igényes blockbusterek mellett.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..