Hírek

Kingsman-őrület, macskával – Argylle: A szuperkém előzetes

Megérkezett Matthew Vaughn új filmjének előzetese: az Argylle: A szuperkém hasonlóan viccesnek és akciódúsnak ígérkezik, mint a rendező legjobbjai. És még egy macska is szerepel benne.

Az Argylle főhőse egy bestselleríró, Elly Conway, aki kémregényeivel gyanúsan közel kerül a valódi titkosszolgálatok világához – ez pedig berántja őt az események forgatagába. Elly szerepében Bryce Dallas Howard látható, mellette nem kisebb nevek bukkannak fel, mint Sam Rockwell, Henry Cavill, John Cena, Ariana DeBose, a popsztár Dua Lipa, Bryan Cranston, Catherine O’Hara, Sofia Boutella és az elmaradhatatlan Samuel L. Jackson. Elly macskáját, Alfie-t pedig Chip játssza, aki a rendező feleségének tulajdona. Ő egyébként Claudia Schiffer szupermodell, férjezett nevén Claudia Vaughn.

Matthew Vaughn az első képsorok alapján a Ha/ver és a Kingsman-filmek hangvételét viszi tovább, talán kicsit családbarátabb formában, ezúttal Jason Fuchs (Wonder Woman) forgatókönyvéből dolgozva. A rendező-producer azt ígéri, hogy a film tisztelgés lesz a 80-as évek akciófilmjei, például Die Hard és a Halálos fegyver előtt. A film iróniáját jelzi, hogy a James Bond-aspiráns Cavill csupán egy fiktív kémet játszik, aki Elly könyvében szerepel.

Az Argylle: A szuperkém 2024. február 1-jén érkezik a magyar mozikba, később pedig az AppleTV+-on lesz elérhető.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!