Hírek

Kiosztották a Helyi Televíziók Országos Egyesülete díjait

helyi_televiziok_orszagos_egyesulete_dijazottakGálaesten adták át a Helyi Televíziók Országos Egyesülete szakmai elismeréseit csütörtökön Szegeden – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A 75 helyi televíziót tömörítő Helyi Televíziók Országos Egyesülete idén három kategóriában írt ki pályázatot. A televíziós műhelyek a híradók mellett magazinműsorokkal, valamint dokumentumfilmekkel versenyeztek a Helyi Érték Díjakért.

A Gyurity Mónika, Koltay Gábor és Krecz Tibor alkotta zsűri a Debrecen Televízió Napszemle című híradóját találta legjobbnak. A második helyen a Kecskeméti Televízió híradója végzett, a harmadik legjobb hírműsort a Kapos TV készítette.

A tematikus magazinok között a fővárosi City TV Városmesék című műsora érdemelte ki a fődíjat. A második a Veszprém TV Üzleti Negyed című gazdasági magazinja lett, míg a harmadik helyet a Miskolc TV Ez Miskolc című műsora érdemelte ki.

A zsűri a legjobb filmnek járó díjat a Nyíregyházi Városi Televíziónak adta a Küzdelmes út a diplomáig című alkotásért. A második helyen a Debrecen Televízió végzett az Amit csak a madár lát című ismeretterjesztő filmjével. A harmadik az Oroszlányi Televízió Milyen úton indulok, még nem tudom. című filmje lett.

A Helyi Televíziók Országos Egyesülete tizedeik éve ismeri el életműdíjjal az arra érdemesek munkásságát. 2016-ben a helyi televíziós társadalom Lovass Tibort, a Szombathelyi Televízió ügyvezető igazgatóját tüntette ki az elismeréssel.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya