Hírek

Kirsten Dunst és George Clooney a Youtube-on

On Becoming a God in Central Florida: így válj istenné Floridában Kirsten Dunsttal és George Clooney-val!

Miközben a Netflix pályáján a Disney, az Apple és az Amazon is előzni készül – mind önálló produkciókat gyártanak vagy terveznek –, addig a Google-nek eleve rendelkezésére áll a világ legjobb platformja ehhez: a Youtube. A videómegosztó oldal önálló tartalomszolgáltatóvá is válik; ez évben már meg is jelent első saját sorozata, a Karate Kid folytatását jelentő Cobra Kai. A folyamat új állomása a most bejelentett On Becoming a God in Central Florida (kb. Így válj istenné Közép-Floridában) című sorozat.

A fekete komédia főszereplője Kirsten Dunst, gyártója pedig George Clooney Smokehouse Productions nevű cége – írja a The Wrap.

Dunst egy Krystal Gill nevű, frissen megözvegyült orlandói vízividámpark-alkalmazottat játszik, aki addig ügyeskedik, míg egy piramisjáték élén nem találja magát. A sorozat az 1990-es évek elején játszódik.

Az epizódokat a volt Youtube Red, új nevén Youtube Premium kínálja majd 2019-től; egyelőre 10 részt rendeltek meg.

A sorozatot Robert Funke és Matt Lutsky írja. Eredetileg egyébként az AMC fejlesztette az ötletet – írja a lap.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.