Hírek

Kirsten Dunst szerepével kapcsolatban nyilatkoztak az On Becoming a God in Central Florida alkotói

Kirsten Dunst az amerikai álom fekete komédiába csomagolt fonákján vívott küzdelmeit követhetik a nézők az On Becoming a God in Central Florida című sorozatban.

Valahol a nagybetűs amerikai álom csillámpora alatt a Florida alsó középosztályának tipikus háziasszonyát megtestesítő Krystal Stubbs, férje hathatós segítségével, alázuhan a Founders American Merchandise rendszerébe épített szakadékba, olyan mélyre, hogy ott aztán kénytelen kőkemény üzletasszonnyá szívni magát.

Krystal alakja színészi szempontból maga a kisképernyős jutalomszerep. Hatás-ellenhatás elvére épülő jellemtanulmány, amihez a körítés egy morális válságokkal, megaláztatásokkal és sikerekkel kikövezett úton haladó hétköznapi történet a ’90-es évek Floridájának árnyékosabb oldaláról.

Amikor először leültünk a pilotot megírni még mielőtt bárki elolvashatott volna bármit is Krystalt úgy láttuk magunk előtt, mint egy jeges tekintetű gyilkost” — nyilatkozta Robert Funke, a sorozat egyik alkotója az IndieWire-nek.

A karakter azonban a közös munka során egyre árnyaltabbá vált: Minél többet dolgoztunk Kirstennel (aki producerként is feltűnik a sorozat stáblistáján)… és minél jobban láttuk a részleteket, elkezdett körvonalazódni, hogy ez egy történet egy nőről, aki felismerte a hatalom struktúráját és azt, hogy hogyan tud játszani másokkal.”

A színésznő a szerep egy másik oldaláról is beszélt az interjú során, mivel a sorozat kezdetén Krystal tulajdonképpen egy végtelenül naiv, egyszerű háziasszony: Azt gondolja, hogy a FAM furcsa, de segíti férjét az útján. Neki pedig amíg fedél van a fejük felett, addig minden rendben van. Fogalma sincs, hogy közben mi zajlik a háttérben.”

Matt Lutsky, a sorozat másik fő alkotója mindezt azzal egészítette ki, hogy:

Kirsten megtalálta a valódi embert ebben a folyamatban, túl a karakteren.” 

A legutóbb adásba kerülő harmadik rész alapján úgy tűnik Krystal érzései ellentmondásosak a FAM-mal kapcsolatban : Nem ismerem a FAM-ot, de azt tudom, hogy hogyan éreztem magam, amikor ott voltam.”  Alighanem itt kezdenek majd csak igazán felpörögni az On Becoming a God in Central Florida eseményei.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. mlinarikmariann@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya