Hírek

Kísérő rajzfilm jelent meg a Trónok harcához

Kírő rajzfilm jelent meg a Trónok harcához, mely jobban érthetővé teszi a sorozatban szereplő királyi házak és a hozzájuk kapcsolódó szereplők történetét.

Mint ismeretes, a George R. R. Martin megálmodta fantasy, a Trónok harca egy fiktív középkori világban játszódik, ahol Westeros kontinensén vívnak vérre menő polgárháborút a nemesi családok és szövetségeseik az egész birodalom feletti uralmat jelképező Vastrónért. A regényből készült filmsorozat a fantasyk már megszokott varázslós-sárkányos világa helyett az angol történelemben „rózsák háborúja” néven elhíresült események intrikáiból és valóságos történéseiből építkezik. A véres és kegyetlen kort megidéző sorozat díszletei, a Westerost északról határoló jégfal, a várak és kastélyok – lélegzetelállítóan valósnak tűnnek, nem csoda hát, ha a sorozat nézettsége világszerte rekordokat dönt.

Úgy hírlik azonban, hogy a nyolcadik – befejező – részre 2019-ig várni kell.

Ezt az addig tátongó űrt hivatott némiképp betölteni az a néhány nappal ezelőtt megjelent a Trónok harca legutóbbi, hetedik évadának Blu-Ray és DVD kiadása, amelynek az a különlegessége, hogy készült hozzá egy teljesen különálló extralemez, amin összesen 45 percnyi animációt kapnak a sorozat rajongói. A Hódítás és lázadás alcímű sorozat Westeros múltját mutatja be, hogy jobban érthetővé váljon a sorozatban szereplő királyi házak története és a hozzájuk kapcsolódó szereplők, hogy mit miért is tesznek ezen házak tagjai. Az egyes részeket maguk a sorozat szereplői narrálják, – így az utolsó évadra várakozván, legalább a hangjukat hallhatják a rajongók a kedvenc karaktereiknek.

https://www.youtube.com/watch?v=Uc32z-wgxU4&t=10s

Argejó Éva

Argejó Éva szociológiát és filozófiát tanult az ELTE-n, a Magyar Televízió kulturális műsorának (Múzsa) szerkesztője volt, jelenleg az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának munkatársa. Specializációja a társadalmi dráma, a sci-fi, a fantasy és a thriller.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com