Hírek

Kislányával ír családbarát filmet Paul Thomas Anderson

A magas korhatárbesorolású drámák egyik legismertebb alakja, és korunk egyik legnevesebb rendezője, Paul Thomas Anderson új filmje egészen különleges lesz.


Hirdetés

Anderson gyerekei feltehetően még apjuk egyetlen filmjét sem látta, úgyhogy a rendező következő filmjét családbarátnak szánja. Nyilatkozata szerint a sötétebb témák jobb filmeket hoznak ki belőle, viszont ez a gyerekei idegeire megy. Fia egyszer tanúja volt a Fantomszál vágási munkálatainak, ám mikor meghallotta Daniel Day-Lewis káromkodását elkeseredetten felkiáltott, hogy „Ne már!”. Anderson még nem jutott el a 12-es korhatárkarikáig, vagy az alá, úgyhogy hatalmas újdonság lesz a rendezőtől egy „tiszta” film.

A 8 éves lányával már el is kezdtek dolgozni valamin. „Remek kollaboráció ez, nagyon izgalmas.” – nyilatkozta Anderson – „Lucy azért segít nekem, mert rájött, hogy ha nem csinálom meg magam, majd ő is beszáll.”

Anderson állítólag a szokásos sötét tónusokat teljesen kiirtja a filmből, ugyanis a lánya megtiltotta neki. Hogy a Vérző olaj, a Boogie Nights és a The Master Oscar-díjra jelölt rendezője mivel rukkol elő, az még mindig kérdéses. Anderson egyik filmje se hasonlít a másikra, így az új családi filmje sem töri meg ezt a sorozatot.

Ha nem vagy ismerős Paul Thomas Anderson munkásságával, olvasd el portrénkat az író-rendezőről!

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.