Hírek

Kispadra ültették A galaxis őrzői 3-at

Chris Pratt, mint Űrlord

Egyelőre nem tudni, mikor mutatja be a Disney a rendező hiányában tolódó A galaxis őrzői 3-at. A tervezett bemutatót törölték.

A Bosszúállók: Végtelen háború apokaliptikus vége csupán az egyik tényező, mely kérdésessé teszi az űr legdilisebb szuperhőseinek visszatérését. A galaxis őrzői 3-hoz ugyanis már van szkript James Gunn jóvoltából, de az elmúlt hetek balhéi után az egész produkció mellé hatalmas kérdőjel került.

Már megjelentettünk korábban egy véleménycikket James Gunn kirúgásával kapcsolatban,

akinek tízéves pedofil tweetek miatt kellett mennie. A Disney már a nyaka körül szoruló hurok megjelenése előtt villámgyorsan rúgta ki Gunnt. Azóta már a szakma rengeteg szereplője és A galaxis őrzői főszereplőgárdája is kiállt az író-rendező mellett, a Marvel Studios pedig próbált tárgyalni Bob Igerékkel – mindhiába.

Mivel kijelentették, hogy biztosan nem veszik vissza Gunnt a produkció élére, maga a film is veszélybe került. Ennek újabb jele, hogy bizonytalan időre halasztják a szuperhősfilm elkészítését. A tervek szerint 2020. májusában kellene megjelennie, így azonban a Disney alaposan betett saját magának: a népharag ugyanis főleg Gunn kirúgása kapcsán érte, nem pedig a pedofil viccek miatt. Az új rendező pedig hatalmas hendikeppel indul majd – már ha bevállalja a stúdió, hogy egyáltalán leforgatják a folytatást.

A legutóbbi nyilatkozatok szerint Gunn forgatókönyvét fogják használni. Kérdés, hogy mikor lesznek olyan magabiztosak, hogy előállnak egy rendezővel és premierdátummal.

Avatar

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya