Hírek

Kit Harington felrobbantaná a Lordok Házát – Gunpowder előzetes

A lőporos összeesküvés néven elhíresült 1605-ös angol történelmi eseményről készített három részes minisorozatot az HBO. Az előzetes alapján pedig a Gunpowder főszerepében Kit Harington dekára hozza Jon Snow karakterét.

1605 novemberében egy összeesküvőkből álló kisebb csoport I. Jakab angol király ellen tervezett merényletet. A lőporos összeesküvés néven elhíresült esemény végül egy névtelen bejelentés miatt meghiúsult, azaz a Lordok Házát nem robbantották fel.

A történelmi eseményt az HBO vitte kisvászonra, a Gunpowder című három részes minisorozat december 18-án érkezik a csatornára. Az alkotást egyébként eredetileg a BBC-nek készítette el a három alkotó, Ronan Bennett, Kit Harington és Daniel West.

A forgatókönyvet Ronan Bennett írta, a rendezést pedig J Blakeson-ra bízták. A főszereplő Kit Harington Robert Catesby-t formálja meg, aki Guy Fawkes hírnevével ellentétben az egész merénylet kiötlője volt. Mellette találjuk még Peter Mullan-t, Mark Gattis-t és Liv Tyler-t is. Guy Fawkes-t pedig Tom Cullen alakítja madj.

A forgatás még javában tart, de az előzetest már most is megnézhetjük. Ez alapján korrekt minisorozatnak tűnik a Gunpowder, noha Harington nem igazán nyújtja új oldalát a Trónok harcából (mindent a 8. évadról) megismert Jon Snow karakteréhez képest.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com