Hírek

Kit Harington felrobbantaná a Lordok Házát – Gunpowder előzetes

A lőporos összeesküvés néven elhíresült 1605-ös angol történelmi eseményről készített három részes minisorozatot az HBO. Az előzetes alapján pedig a Gunpowder főszerepében Kit Harington dekára hozza Jon Snow karakterét.

1605 novemberében egy összeesküvőkből álló kisebb csoport I. Jakab angol király ellen tervezett merényletet. A lőporos összeesküvés néven elhíresült esemény végül egy névtelen bejelentés miatt meghiúsult, azaz a Lordok Házát nem robbantották fel.

A történelmi eseményt az HBO vitte kisvászonra, a Gunpowder című három részes minisorozat december 18-án érkezik a csatornára. Az alkotást egyébként eredetileg a BBC-nek készítette el a három alkotó, Ronan Bennett, Kit Harington és Daniel West.

A forgatókönyvet Ronan Bennett írta, a rendezést pedig J Blakeson-ra bízták. A főszereplő Kit Harington Robert Catesby-t formálja meg, aki Guy Fawkes hírnevével ellentétben az egész merénylet kiötlője volt. Mellette találjuk még Peter Mullan-t, Mark Gattis-t és Liv Tyler-t is. Guy Fawkes-t pedig Tom Cullen alakítja madj.

A forgatás még javában tart, de az előzetest már most is megnézhetjük. Ez alapján korrekt minisorozatnak tűnik a Gunpowder, noha Harington nem igazán nyújtja új oldalát a Trónok harcából (mindent a 8. évadról) megismert Jon Snow karakteréhez képest.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya