Hírek

Kitalálod, ki rendezi az élőszereplős Herkulest?

A Disney soron következő egyik nagy projektje az élőszereplős Herkules film lesz. Az újabb ön-adaptáció rendezését pedig egy már bevált alkotóra bízza a stúdió.

Lassan tényleg úgy néz ki, hogy csak idő kérdése, mire a híres Disney-mesék javarésze megkapja a maga CGI-jal feltuningolt feldolgozását. Persze, amikor valóban élőszereplős változatokról beszélünk, van rá esély, hogy kicsit többen adjanak az új produkciók. A Disney pedig a legfrissebb vállalkozását sem hagyta akárkire: a Deadline híre szerint

az Aladdin után ugyanis a Herkules rendezését is Guy Ritchie kezébe adják.

És noha az Aladdin nem igazán nyerte meg sem a szakma, sem a közönség szívét, így is elérte az egy milliárd dolláros bevételt. Sőt, folytatás is érkezik hozzá. Az eredeti Herkules mese pedig bizonyos értelemben közelebb is áll Ritchie pörgős stílusához és különc humorához. Talán ezzel az adaptációval ő is jobban mer majd kísérletezni!

A projekt a rendező megtalálásának ellenére egyelőre a kezdeti fázisban jár, hiszen a Joe és Anthony Russo vezette AGBO, – a cég, amely producereli majd a filmet – még csak most keresi a forgatókönyvírót. Noha Dave Callaham, a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája egyik írója már összeállított egy első változatot, úgy tűnik, ezzel nem maradéktalanul elégedett a Disney.

További hírek egyelőre nincsenek az alkotásról, de az internet népe természetesen a legelső hír óta igyekszik ötleteket adni a stúdiónak, hogy ki is lenne tökéletes Herkules szerepére. Ezek között találjuk Richard Maddent, Tom Hollandot és Noah Centineot is.

Azonban arról is folynak becslések, hogy a Disney esetleg színesbőrű főhős után néz, ahogy azt tették például Ariel esetében is.

A kis hableány, amely jövőre kerül a mozikba mellett a közeljövőben elénk kerül a Pinokkió, a Hófehérke, a Macskarisztokraták, a Bambi és a Robin Hood élőszereplős változata is.

Hogy a tervezett Herkules végül mikor is jut a nézők elé, azt egyelőre korai lenne megmondani. Guy Ritchie most fejezte be a The Interpreter című thrillerét, amiben Jake Gyllenhaal és Antony Starr viszik a főszerepet, másik két projektje pedig az előmunkálatoknál jár. Sorozatot kap az Úriemberek és egy II. világháborús filmen is dolgozik az alkotó. Kérdés csupán, hogy ezek után egyből a Disney meséhez fordul-e.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com