Hírek

Kitalálod, melyek voltak a legtöbbet streamelt filmek 2020-ban?

Egy izgalmas lista gyűlt össze 2020 legtöbbet streamelt filmjeiről. A top 10-ben szerepel többek között a Borat 2, a Hamilton és a Boszorkányok is. 

Jó pár nemrégiben megjelent film került fel a legtöbbet streamelt filmek listájának élére. A ScreenEngine/ASI által vezetett felmérésben 1200 amerikait kérdeztek meg online filmnézési szokásaikról. Főként azt keresték, mely filmek voltak azok, amiket rögtön a megjelenésük utáni egy hétben sietett megnézni a nagyérdemű. A 30 alkotást felsoroló listán vannak várt befutók és meglepetések is.

A legtöbb nézőt becsalogató film a Hamilton lett, míg második helyen a Borat 2 áll.

Így néz ki a top 10:

  1. Hamilton
  2. Borat 2 
  3. Kémecském
  4. Tyler Rake: A kimenekítés
  5. Phineas és Ferb, a film: Candace az univerzum ellen
  6. Mulan
  7. A halhatatlan gárda 
  8. A chicagói hetek tárgyalása
  9. Boszorkányok
  10. Szerelemben, bűntényben 

A Phineas és Ferb animációs film valószínűleg amiatt nyert előkelő helyet, hogy a felmérésben részvevők alsó korhatára 13 év volt. Érdekes továbbá, hogy a Mulan úgyis meg tudta szerezni a hatodik helyet, hogy extra 29 dollárba került megnézni az alap Disney feliratkozáson felül. Fontos azért megjegyezni, hogy ez csak az amerikai filmnézési trendeket ábrázolja, Magyarországon nagy valószínűséggel máshogy néz ki a top 10.

Mindenesetre a lista egy már régóta sejthető, de érdekfeszítő tényt támaszt alá: az emberek egyre inkább számon tartják az online megjelenéseket. Számos október második felében debütált film, mint a Borat 2, a Boszorkányok vagy A chicagói hetek tárgyalása megjelenésüket követő 1 hétben óriási nézettséget produkált. Erre valószínűleg ráerősített az, hogy a járvány miatt sokan otthon maradnak s több figyelemmel követik az érkező filmcsemegéket.

A teljes listán a Netflix tarolt: 11 filmjük került fel a legtöbbet streameltek közé. A Disney követi 8 filmmel, az Amazon Prime 4-gyel büszkélkedhet, míg az HBO Max és a Hulu 2-2 alkotással képviselteti magát. A sereghajtó az Apple TV, akinek 1 filmjük szerepel csak a top 30-ban. A teljes lista a Varietyn tekinthető meg.

Takács Janka

Janka a párizsi Sciences Po egyetem média és kommunikáció szakán végzett, marketinges szakemberként dolgozik. Mozifüggő, legfőképp a régi hollywood-i filmeket és az indie filmeket kedveli, de egy ütős filmzenével bármikor le lehet venni a lábáról.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com