Hírek

Kitalálod, melyik Netflix filmet és sorozatot nézték a legtöbben 2019-ben?

A továbbra is vezető streaming csatorna előjött a 2019-es számaival: íme a Netflix legnézettebb filmjeit és sorozatait feltüntető listák, amelyeken jócskán dominálnak a saját gyártású alkotások.

Mi az IndieWire-ön futottunk bele, de persze sok más oldal is lehozta a Netflix 2019-es évet értékelő listázását. Tudni kell azonban néhány dolgot, mielőtt messzemenő következtetéseket vonnánk le a legnézettebb művek láttán. Az alábbi listákat a lassan Hollywoodot veszélyeztető streaming óriás először is csak az USA-ban mért adatok alapján állította össze, az időkorlát pedig az alkotások megjelenését követő 28 nap volt.

A csavar azonban ott van, hogy minden olyan film és sorozat nézőszáma megnő eggyel, amelyből valaki legalább kettő darab percet megnéz. Lehet tehát bármilyen magas is a netflixes nézőszáma egy-egy műnek, ez koránt sem fogja tükrözni a valós nézőszámot. Azaz nem tudni, hogy a legnézettebb film például valóban leültette-e maga elé milliók sokaságát az egész filmjáték idejére, vagy csak annyit ért el, hogy sokan rákattintsanak, majd három-négy-tíz vagy húsz perc után le is kapcsolják azt. A lista első helyét elfoglaló filmet elnézve pedig valószínűleg több a félúton elvesztett néző, mind azok, akik végigülték a teljes alkotást.

2019-ben ugyanis ezen feltételek mellett a legnézetteb film a Jennifer Aniston-Adam Sandler duót felvonultató Murder Mystery volt.

 

A lista második helyén az ugyancsak nem éppen erősre sikeredett Michael Bay rendezés, a Ryan Reynolds főszereplésével készült 6 Underground áll. Az egyébként vegyes filmes felhozatal nagyon kevés darabja nem saját gyártású, ami azért sokat elmond a Netflix erejéről, még akkor is, ha más filmek értelemszerűen később kerülnek csak a platformra, azaz akkorra már sokan látták őket máshol.

A sorozatos listán azonban már egyetlen alkotás sincs, amely ne a Netflix égisze alatt született volna.

Nem meglepő módon ezt a listát a Stranger Things 3. évada vezeti,

nyomában a The Witcher, a The Umbrella Academy és a Dead to Me. A dobogó második fokán álló fantasy Henry Cavill főszereplésével azért is nagy szám, mert december 20-én jött csak ki, azaz nem volt meg a 28 nap, hogy összegyűjtse a nézőszámot. Ugyanezen okokból érdekes, hogy a You 2. évada is felért a legnézettebb sorozatok 5. fokára.

Amikor a hatalmasak játszmáját játszod, nyersz vagy meghalsz – The Witcher

A teljes top tíz alkotásokat felvonultató listákat alább találjátok négy kategóriában: legnézettebb darabok, legnézettebb filmek, legnézettebb sorozatok és legnézettebb nem fikciós munkák.

1) Legnézettebb alkotások

1. Murder Mystery
2. Stranger Things 3. évad
3. 6 Underground: Hatan az alvilágból
4. A hihetetlen család 2
5. Az ír
6. The Witcher
7. Triple Frontier
8. Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány
9. The Umbrella Academy
10. The Highwaymen

2) Legnézettebb filmek

1. Murder Mystery
2. 6 Underground: Hatan az alvilágból
3. A hihetetlen család 2
4. Az ír
5. Triple Frontier
6. Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány
7. The Highwaymen
8. Pókember: Irány a Pókverzum!
9. Ralph lezúzza a netet
10. Secret Obsession

3) Legnézettebb sorozatok

1. Stranger Things 3. évad
2. The Witcher
3. The Umbrella Academy
4. Dead to Me
5. You 2. évad
6. When They See Us
7. Unbelievable
8. Sex Education
9. 13 Reasons Why 3. évad
10. Raising Dion

4) Legnézettebb nem fikciós alkotások

1. Tidying Up With Marie Kondo
2. Jailbirds
3. Rhythm + Flow
4. You vs. Wild
5. Nailed It! 3. évad
6. Comedians in Cars Getting Coffee: New 2019: Freshly Brewed
7. Awake: The Million Dollar Game
8. Sugar Rush Christmas
9. Prank Encounters
10. Sugar Rush 2. évad

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com