Hírek

Kitalálod, melyik sorozatról tweeteltek a legtöbbet az elmúlt két évben?

Egy kis segítség: a kisképernyős alkotás mostanra az HBO második legnézettebb darabja lett a Trónok harca után.

Noha kicsit korai 2022 első felében kikiáltani a közösségi média sorozatos nyertesét, az biztos, hogy az HBO Emmy-díjas tinidrámája, az

Eufória egyelőre az évtized legjobban futó alkotása a Twitteren.

Sam Levinson finoman szólva is komor és nehéz, ugyanakkor látványos és különleges vizuális világgal operáló sorozata a drogfüggő Rue és barátai körül forog. A főszereplőt alakító Zendaya Emmy-történelmet írt, amikor 24 évesen elhozta a legjobb női főszereplőnek járó díjat dráma kategóriában két évvel ezelőtt.

A sorozat hatalmas népszerűségének pedig egyértelműen ő az egyik fő oka. Azonban a drámai fordulatokkal teletűzdelt új évad szintén minden héten szolgáltatott bőven anyagot arra, hogy felrobbanjon a Twitter. És miért minden héten? Mert az HBO az Eufóriánál is meghagyta a heti megjelenést, azaz a nagyobb streaming oldalakkal ellentétben nem egyszerre tette elérhetővé a sorozatot.

A 2. évad sokkoló befejezése pedig csak hab volt a tortán. A Twitter szerint nagyjából 30 millió tweet született a műről csak idén januártól kezdődően, amikor az új etap debütált. A 2019-ben megjelent első évadhoz képest ez egy 51%-os emelkedést jelent.

A közösségi média trendjei azonban a tényleges nézőszámmal is kapcsolatban állnak.

Az Eufória mostanra az HBO második legnézettebb sorozata lett a Trónok harca után.

Nem csoda hát, hogy érkezik majd a folytatás. Február elején jelentették ugyanis be, hogy az HBO berendelte a sorozat 3. évadát.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com