Hírek

Kitalálod, melyik színészlegenda fiával forgat Paul Thomas Anderson?

A nyolc Oscar-jelölt alkotó, Paul Thomas Anderson egyelőre cím nélkül futó új projektje megtalálta a fiatal főszereplőjét. Az író-rendező egyik kedvenc, már-már kabala színészének fiával forgat legközelebb – írja a THR.

Phillip Seymour Hoffman számos Paul Thomas Anderson filmben szerepelt 2014-es szomorú halálát megelőzően. Láthattuk őt többet között a Magnóliában, a Boogie Nightsban és a The Masterben is. Most a színészlegenda fia, Cooper Alexander Hoffman dolgozik együtt a rangos rendezővel egy a 70-es éveket megidéző alkotásban.

Én, a fájdalomherceg – Philip Seymour Hoffman pályája a kábítószer tükrében

Cooper áll a coming-of-age történet középpontjában, amelyben egy gyerekszínészt alakít, aki a San Fernando Valley-ben próbál munkát találni. Az egyelőre cím nélkül futó film azonban több történetszálon fut majd: ezek egyikét Bradley Cooper vezeti majd.

Anderson írja a forgatókönyvet, illetve a rendezői és produceri teendőket is ő látja el, míg a fiatal Hoffman és Cooper mellett szerepel még Benny Safdie és Alana Haim. Ez lesz a 17 éves Cooper Hoffman legelső filmes szerepe.

Paul Thomas Andersontól legutóbb a Fantomszálat láthattuk moziban, a Netflix jóvoltából pedig az Anima című rövidfilmet is megnézhettük tavaly.

Korlátok nélküli rocksztár, műértőknek – Paul Thomas Anderson

Az alkotás várhatóan 2021-ben kerül a mozikba, amely talán egy újabb hosszútávú Anderson-Hoffman kollaboráció legelső darabja lesz.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya