Hírek

Kitűzték Quentin Tarantino új filmjének premierdátumát

Tarantino

Megvan meddig várat minket Quentin Tarantino új filmjének bemutatásával. Kilencedik filmje a Manson-gyilkosságok idején játszódik majd.

Tarantino Harvey Weinstein ügye után elpártolt a The Weinstein Companytől és a Sonynál készíti el kilencedk filmjét. A történet 1969 nyarán játszódik Los Angelesben és egy sikeres tévés színészt helyez középpontjába, aki a filmiparban szeretne elhelyezkedni. Ráadásul barátja, aki egyben kaszkadőre is, ugyanezt az álmot kergeti. A konkrétumokat nélkülöző alaphelyzethez nem tudni még, hogyan csatlakozik a Charles Manson által levezényelt gyilkosságsorozat.

Sharon Tate

A film szerepeire olyan színészek nevei merültek fel, mint Brad Pitt, Leonardo DiCaprio vagy Tom Cruise. Az egyik Manson-áldozatot, a színésznő Sharon Tate-et – Roman Polanski feleségét – valószínűleg Margot Robbie alakítja majd. Tarantinot ismerve komolyabb pénzösszeget pedig arra is lehetne tenni, hogy valahogy Samuel L. Jackson is helyet kap a produkcióban, bár még semmilyen hivatalos casting nem történt.

A rendező kilencedik mozijának bemutatója 2019. augusztus 9-én lesz.

Így még közel két évet várhatunk Tarantino munkájára, aki a Django elszabadul és az Aljas nyolcas után elhagyta a decemberi bemutatót. Úgy látszik a rendező olyan évszakban szereti bemutatni a filmjeit, amiben azok játszódnak.

Avatar

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya