Hírek

Kivágták az Az legijesztőbb jelenetét

az
Az

Ráadásul ebben Bill Skarsgaard jobban hasonlít önmagára, mint Krajcárosra.

A horrorbohócot játszó Bill Skarsgaard a Variety podcastjében beszélt arról, hogy a rekordbevételeket termelő Az-ból kivágták az egyik legnyugtalanítóbb jelenetet. Ez háttértörténetként funkcionált volna a Krajcárosként elhíresült szörny karakteréhez.

„Volt egy jelenet, amely az 1600-as évekbe repített volna vissza, amikor Krajcáros még nem volt Krajcáros. Az ötlet lényege, hogy „Az” több ezer évig szunnyadt. A jelenet azt mutatta volna meg, honnan jött Krajcáros, és nagyon, nagyon nyugtalanítóra sikeredett. Ráadásul nem bohócként szerepeltem benne, sokkal inkább önmagamként. Remélem, hogy a második részbe bekerülhet” – mondta a színész. Skarsgaard vágya akár még teljesülhet is, hiszen szinte biztos, hogy folytatják a filmet.

„A könyv nagyon absztrakt és metafizikus leírást ad arról, hogy mit jelent a létezés, a fantázia és a képzelőerő. Szerintem érdemes lenne ezt is filmre vinni. Hogy tulajdonképpen micsoda Krajcáros? Ő csak a gyerekek képzeletében létezik, ha nem hiszed el, hogy valódi, akkor talán nem is az. Ezt az aspektust jó lenne alaposabban kibontani” – filozofált Skarsgaard.

A podcast teljes adását itt lehet meghallgatni.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu