Hírek

Kiválasztották a Gonosz halott 4. író-rendezőjét

Sam Raimi Gonosz halott-sorozata egy új epizóddal bővül, mely az 1992-es harmadik részt követi. De vajon visszatér Bruce Campbell a főszerepben?

A Gonosz halott-filmek hősét, Ash Williamst játszó Bruce Campbell erősítette meg a hírt: a negyedik rész valóban készül. Az Evil Dead Now munkacímen futó projekt az 1981-ben indult filmszéria legújabb része lesz. Az első horror egy pár faházban rekedt fiatal harcát mutatta be túlvilági lényekkel, a második film pedig egyfajta rebootként működik, és a fekete komédia elemeit emelte a sorozatba. A sötétség serege című harmadik részben pedig középkori fantasy-vé alakult a formula, és talán a legszórakoztatóbb felvonást kaptuk a sorozatból.

A rendező, Sam Raimi 2013-ban producerként felügyelte a Gonosz halott feldolgozását, Fede Alvarez (Vaksötét) rendezésében. A komolyabban vett vérfürdőben a hülyéskedő trancsírt brutálisabb erőszak váltotta fel. A trilógia főszereplőjeként megjelenő láncfűrészkezű nagymenő, Ash Williams pedig 2015-ben kisképernyőre költözött: az Ash vs. Evil Dead három évadot élt meg.

Az ikonikus hőst alakító Campbell jegyezte meg az Empire-nek, hogy már dolgoznak az új felvonáson, amit még hét éve ígértek be.

Sam Raimi már ki is választotta az író-rendezőt Lee Cronin személyében, aki tavaly A gyermek című alkotását mutatta be, mely nem önfeledt pillanatairól volt híres. A franchise atyja időközben Doctor Strange folytatást fog tető alá hozni.

Campbell saját szerepéről azonban nem nyilatkozott bíztatóan. Állítása szerint a következő film már nélküle készül, így újabb hősök és hősnők léphetnek a középpontba, és ne a nosztalgiára épüljön a produkció.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya