Hírek

Kiválasztották a Gonosz halott 4. író-rendezőjét

Sam Raimi Gonosz halott-sorozata egy új epizóddal bővül, mely az 1992-es harmadik részt követi. De vajon visszatér Bruce Campbell a főszerepben?

A Gonosz halott-filmek hősét, Ash Williamst játszó Bruce Campbell erősítette meg a hírt: a negyedik rész valóban készül. Az Evil Dead Now munkacímen futó projekt az 1981-ben indult filmszéria legújabb része lesz. Az első horror egy pár faházban rekedt fiatal harcát mutatta be túlvilági lényekkel, a második film pedig egyfajta rebootként működik, és a fekete komédia elemeit emelte a sorozatba. A sötétség serege című harmadik részben pedig középkori fantasy-vé alakult a formula, és talán a legszórakoztatóbb felvonást kaptuk a sorozatból.

A rendező, Sam Raimi 2013-ban producerként felügyelte a Gonosz halott feldolgozását, Fede Alvarez (Vaksötét) rendezésében. A komolyabban vett vérfürdőben a hülyéskedő trancsírt brutálisabb erőszak váltotta fel. A trilógia főszereplőjeként megjelenő láncfűrészkezű nagymenő, Ash Williams pedig 2015-ben kisképernyőre költözött: az Ash vs. Evil Dead három évadot élt meg.

Az ikonikus hőst alakító Campbell jegyezte meg az Empire-nek, hogy már dolgoznak az új felvonáson, amit még hét éve ígértek be.

Sam Raimi már ki is választotta az író-rendezőt Lee Cronin személyében, aki tavaly A gyermek című alkotását mutatta be, mely nem önfeledt pillanatairól volt híres. A franchise atyja időközben Doctor Strange folytatást fog tető alá hozni.

Campbell saját szerepéről azonban nem nyilatkozott bíztatóan. Állítása szerint a következő film már nélküle készül, így újabb hősök és hősnők léphetnek a középpontba, és ne a nosztalgiára épüljön a produkció.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya