Hírek

Kiváló művészfilmes rendezők készítik a The Last of Us sorozatot

Az HBO még cseppet sem elhasznált tehetségeket kerít a legújabb presztízssorozatához. A The Last of Us az új rendezők beemelése alapján még vártabb alkotássá vált.

A Variety oldalán jelent meg a hír, hogy az HBO legújabb adaptációja, a videojátékból készülő The Last of Us című sorozat két új rendezővel is gazdagodott. Egyikük, az iráni Ali Abbasi, aki a 2018-as Cannes-i filmfesztiválon debütáló Határesetet készítette, mely egy meghökkentő, testhorrorba oltott krimi volt. Ugyancsak a rendezők közt említett Jasmila Žbanić is, aki az idei bosnyák Oscar-jelölt Quo vadis, Aida? alkotója. Filmje a dél-szláv háború 25 éve történt mészárlását mutatja be. Ők ketten csatlakoznak a már korábban bejelentett Kantemir Balagovhoz – a fiatal rendező a Beanpole című filmjével dobbantott legutóbb.

Pedro Pascal, mint Oberyn Martell a Trónok harcában

A történetet a Csernobillal már bizonyító Craig Mazin és a játék eredeti írója, Neil Druckmann szerzi. A főszerepben pedig egy korábbi HBO-s nagyágyú, a Trónok harca két epizódszereplője található. Pedro Pascal alakítja majd Joelt, Bella Ramsey pedig a fiatal Ellie-t. A napokban pedig a Terminátor: Sötét végzet végrehajtója, Gabriel Luna is csatlakozott Tommy szerepében.

A The Last of Us posztapokaliptikus világában egy gyásszal küzdő férfi és egy kislány túlélését követhetjük majd végig, miközben egy erős apa-lánya kapcsolódás épül köztük.

A sorozat forgatása július 5-én kezdődik, és a bejelentések szerint egy kerek évig fog tartani. Így várhatóan a The Last of Us legalább másfél év múlva kerülhet csak képernyőre.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com