Hírek

Kivonultak a nagy filmes vállalatok a Twitterről

Elon Musk antiszemitának ítélt nyilatkozata miatt olyan nagyágyúk távoztak az X (korábban Twitter) nevű közösségi média platformról, mint az Apple, a Disney, a Paramount Global és a Warner Bros. Discovery.

Musk november 15-én, az X-en jelezte, hogy támogatja egy másik felhasználó által közzétett nyilatkozatot, amely szerint a „nyugati zsidó lakosság” arra a nyugtalanító felismerésre jutott, hogy azok a kisebbségi hordák, amelyek elárasztották az országukat, nem igazán kedvelik őket túlságosan. Emellett pedig azt a fajta gyűlöletet erőltetik a fehérek ellen, amelyeket „állítólag nem szeretnének, ha velük szemben tanúsítanának”. Musk újraposztolta a megjegyzést, és hozzátette, hogy a tényleges igazság hangzott el a felhasználó szájából, utalva arra, hogy zsidók állnak a fehérek elleni gyűlöletkeltés mögött – többek közt a Rágalmazásellenes Liga (Anti-Defamation League), amelyről később egy másik bejegyzésében megemlékezett. A cégvezető egy olyan ember posztjával kapcsolatban gondolta ezt, aki az ún. „nagy helyettesítés” összeesküvés-elméletében hisz, amely a fehér lakosság kicserélését jövendöli meg.

A megnyilvánulást a Fehér Ház és az Európai Bizottság is elítélte,

miután olyan vállalatok határolódtak el az X-től, mint az Apple, a The Walt Disney Company, a Warner Bros. Discovery, a Paramount Global, a Comcast/NBC Universal vagy éppen a Lionsgate. Utóbbi ráadásul egy friss, zászlóshajónak számító filmjük, Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája premierjének idejében húzta ki a dugót a reklámozásnál.

A Deadline szerint Elon Musk egy óriási, „termonukleáris” pert indítványoz a vállalati bojkott miatt. Állítása szerint ezek a cégek összejátszottak az X elleni támadásban.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com