Hírek

A Ku-Klux-Klánról készít filmet Spike Lee és Jordan Peele

Black Klansman címmel készül egy thriller a KKK-ról, melyet az egyik legmeghatározóbb fekete rendező, Spike Lee és a Tűnj el!-lel direktorként berobbanó Jordan Peele közösen készít.

Denzel Washington fia, John David Washingtont (Nagypályások) áll a legközelebb a Focus Features filmjének főszerepéhez. Az igaz eseményeken alapuló történet központjában egy afroamerikai férfi, Ron Stallworth áll, aki beépült a Ku-Klux-Klán tagjai közé. Az 1978-ban lezajlott események nem kevés fordulatot tartalmaztak, ugyanis Stallworth nem csak bejutott a Klánba, de a helyi csoportosulás egyik magasrangú tagjává vált. Eközben pedig belülről szabotálta az akcióikat és folyamatos jelentéseket tett a csoportról.

Jordan Peele producerként jegyzi a filmet, míg Spike Lee egyszerre lát el produceri és rendezői teendőket.

Lee (Malcolm X, Szemet szemért) mindig is ismert volt a fekete sorsokat és szociális kérdéseket feszegető filmjeiről, Peele pedig korábbi vígjátéki tematikáit hátrahagyva fordult egy komolyabb irányba. A Tűnj el! sikere rengeteg kaput megnyitott előtte, bár egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy kezd beskatulyázódni a szociothriller műfajába.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com