Hírek

Kleopátráról rendezhet filmet Denis Villeneuve

Denis Villeneuve az Érkezés forgatásán

Az eredeti tervek szerint Angelina Jolie lett volna Kleopátra a Sony régóta szunnyadó filmjében.

A Szárnyas Fejvadász 2049 után – éles váltással – Kleopátra életrajzi filmjét készítheti el Denis Villeneuve. A rendező most kezdte a tárgyalásokat a Sonyval – értesült a TheWrap.

A régóta tervezgetett Kleopátra Stacy Schiff bestsellerén, a Cleopatra: A Life-on alapulna. Tavaly már felkérték David Scarpát, Az utolsó erőd íróját a forgatókönyv újraírására.

Korábban Angelina Jolie-t emlegették főszereplőnek, de akkor még úgy volt, hogy David Finchert csábítják el rendezőnek.

Egyébként a Kleopátra egyike volt azoknak a filmeknek, amelyekről csípős hangon írogattak egymásnak a Sonynál – mint ezt a 2014-es hackertámadás nyilvánosságra hozta. Az emailekből kiderül, hogy Finchert Jolie megpróbálta rávenni: hagyja ott a Jobsot (amelyben az akkori tervek szerint Christian Bale lett volna a főszereplő), és helyette forgasson Kleopátráról. Scott Rudin producer viszont közölte a Sony igazgatójával, hogy állítsa le Jolie-t. Végül a Steve Jobsot Danny Boyle készítette el, Michael Fassbenderrel a címszerepben.

Annyi bizonyos, hogy Villeneuve nagy fogás lenne a Sonynak, hiszen a tavalyi Érkezés hatalmas kritikai sikert aratott, a várva várt Szárnyas Fejvadász 2049 pedig az első hírek szerint ugyancsak mestermű lett.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés