Hírek

Kölnben díjazzák Luca Guadagninót a Sóhajokért

Luca Guadagnino (2018): Sóhajok

A Kölni Filmdíjat minden évben a legérdekesebb kortárs rendező kapja.

Tilda Swinton, a Sóhajok (Suspiria) című film egyik főszereplője szerint a rendező, Luca Guadagnino igazán tudja, miként működik a mozi, és van olyan bátor, hogy meg is valósítsa ötleteit. Az Oscar-jelölt alkotó idén októberben veheti át a Kölni Filmdíjat, amellyel minden évben a legérdekesebb kortárs rendezőt tüntetik ki.

Az 1977-es kultuszfilm remake-jét, a Sóhajokat a Velencei Filmfesztivál is az idei év legjobb alkotásai közé sorolta, a tapsvihartól hangos bemutató után a film végül bezsebelte a Legjobb speciális effektekért, valamint a Legjobb eredeti filmbetétdalért járó díjakat. Utóbbi a Radiohead énekesének, Thom Yorke-nak köszönhető, aki úgy nyilatkozott, hogy bár nagyon félt a felkéréstől – lévén, hogy egy átiratról van szó –, mégis izgalmasnak találta a feladatot, hát belevágott. Ihletet mindössze magából a forgatókönyvből merített.

A Sóhajok misztikus thrillert a hazai közönség 2018. november 8-ától láthatja a mozivásznakon, a Cinetel filmforgalmazó jóvoltából. Velencei kritikánk a filmről itt olvasható.

Sajtóközlemény