Hírek

Komolyodik a Twister folytatása

A Twisters forgatókönyvét A visszatérő írója, Mark L. Smith készíti; a történet az eredeti főszereplők lányáról szólna.

A Universal Pictures és az Amblin rebootolja a Twistert, a ’90-es évek nagyszerű katasztrófafilmjét – írtuk meg még 2020-ban. Azóta annyi változott, hogy nem rebootról, hanem folytatásról van szó, most pedig életjel is érkezett: a forgatókönyvet A visszatérő írója, Mark L. Smith készíti – írja a The Wrap. Smith-nek pedig maga Steven Spielberg mutatta meg a forgatókönyvet a Deadline szerint.

Jókora fába vágta a fejszéjét: az eredeti Twister írója nem más volt, mint Michael Crichton, számtalan bestseller tudományos akcióregény és többek között a Jurassic Park írója. A Jan de Bont rendezte filmet 1996-ban (Helen Hunttal és a 2017-ben tragikus hirtelenséggel elhunyt Bill Paxtonnal a főszerepben) imádta a közönség, 494 millió dollárt keresett világszerte. „A kissé őrült viharvadászok pár napos ámokfutása még ma is korrekt élményt nyújt, különösen az isteni Helen Hunt játékéval és Mark Mancina megunhatatlan, játékos zenéjével” – írtuk röpke recenziónkban több mint tíz évvel később. – „Nem is tudom, hogy a „vidám katasztrófafilm” nemében létezik-e egyáltalán másik versenyző. Ha létezne is, aligha kerekedne a Twister fölé: a film olyan egyedi, amilyen egyáltalán egy zsánerfilm lehet.

A projekt munkacíme egyelőre „Twisters”. Rendezőként eleinte Joseph Kosinski (Top Gun: Maverick) szerepelt a hírekben, de ő azóta visszalépett a feladattól; további rebesgetett nevek: Jimmy Chin és Elizabeth Chai Vasarhelyi (Free Solo) és Travis Knight a Laika animációs stúdiótól.

A Deadline szerint a rendező személyét nemsokára véglegesítik. Szintén a Deadline jelenti másodkézből, hogy a stúdiók nagyon szeretnék megnyerni Helen Huntot a folytatáshoz, a sztori pedig Hunt és Paxton karaktereinek közös lányáról szólna, aki természetesen szülei nyomdokaiba lép viharvadászként.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com