Hírek

XXV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál – Filmes könyvek

Javában zajlik a XXV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a Millenárison. Összegyűjtöttünk pár filmes vonatkozású könyvet, amit érdemes lehet beszerezni a hétvége során.

George R. R. Martin és Gardner Dozois (szerk.): Veszélyes amazonok (Fumax)

A Trónok harca atyja, George R. R. Martin egy antológia kötetben tűnik fel. A huszonnégy történet egyikét jegyzi Martin, mégpedig egy kisregény formájában, mely Westeros világát idézi meg. A kötetben találhatunk krimi, thriller, fantasy és sci-fi műfajú írásokat, egy dolog köti őket össze: ritkán látott, rendkívül erős nők a főszereplői.

Nagy Ádám (szerk.): Nevelj Jedit! (Athenaeum)

A Nevelj Jedit! nem más, mint egy tanulmánykötet, ami tíz kutató munkája, akik legendás filmekben feltűnt iskolamodelleket elemeznek. Erkölcsi és pedagógiai elvek Roxfortban, Westerosban, és a messzi-messzi Galaxisban.

Neil Gaiman: Sosehol (Agave Könyvek)

A Könyvfesztiválra érkezik Neil Gaiman klasszikusának újrakiadása az Agave Könyveknél, új borítóval. Neil Gaiman könyvei olyan filmek alapjául szolgáltak, mint az Amerikai istenek, Coraline és a titkos ajtó, Csillagpor.

Neil Gaiman: Északi mitológia

Szergej Lukjanyenko: Konkurensek (Metropolis Media, Galaktika)

Az Őrség-kötetek szerzőjének Konkurensek című sci-fi regénye mutatós borítóval büszkélkedhet a Könyvfesztiválon. A Konkurensek egy számítógépes játékból valódi űrhajóban való összecsapások történetét írja meg, ahonnan nincs kiszállás.

Kazuo Ishiguro: Noktürnök (Európa Könyvkiadó)

A Noktürnök Ishiguro első novelláskötete. Ugyanaz a rendkívüli pontosság és finomság  jellemzi mint amely a Nobel-díjas szerző korábbi regényeit, a Ne engedj el!-t, Napok romjaitA lebegő világ művészét, A dombok halvány képét, vagy Az eltemetett óriást. Ishiguro úgy jellemezte könyvét, a Noktürnöket mint egy öt felvonásból álló zeneművet.

Nathan Hill: Nix (Jelenkor Kiadó)

Különleges történetet ígér a Jelenkor Kiadó az anyai önzésről, az alkotói válságról, a politika megosztó hatalmáról. Itt megelevenedik minden: a nyolcvanas évek álmos külvárosaitól a ’68-as chicagói zavargásokon át a második világháborús Norvégiáig. A regényből J. J. Abrams készít sorozatot Meryl Streep főszereplésével.

Kovács Bálint: Puszild meg (Bookline)

„Tavaly októberben tört ki a Harvey Weinstein-botrány, a filmmogult követően pedig dominókként dőltek le sorra az addig érinthetetlennek tűnő hollywoodi sztárok. A közösségi médiában megjelent a #metoo hívószó, mely azzal a céllal jött létre, hogy felnyissa a szemeket: a szexuális zaklatás jelensége nemcsak a hollywoodi elitet érinti, hanem alapvető része a nők életének.”  – olvasható recenziónkban.

 

Keller Mirella

Keller Mirella az ELTE Filmelmélet és filmtörténet, illetve Magyar nyelv és irodalom szakán végzett. Jelenleg a Nyelvtudományi Doktori Iskola PhD-hallgatója. 2008 óta publikál filmes cikkeket, 2010 óta a Filmtekercs.hu szerzője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com