Hírek

Koprodukciós fórumot rendeznek az európai animáció fellendítésére Lyonban

ayaAnimációs filmek producerei, befektetői, forgalmazói és videojáték-cégek számára rendeznek európai találkozót március elején Lyonban, hogy elősegítsék a koprodukciós partnerek egymásra találását, és lendítsenek a filmek finanszírozásán.

A 15. Cartoon Movie március 6.és 8. között zajló fórumán 40 ország 700 érintett szakembere vesz részt a rendezvény honlapja szerint.

A találkozó első napján kerül sor az Európai Animációs Filmszövetség idei díjainak átadására. Az év animációs rendezője címért az olasz Enzo d’Alo (Pinocchio), a brit Peter Lord (Kalózok – A kétballábas banda) és a francia Michel Ocelot verseng a Kirikou harmadik részével. Kiosztják az év európai forgalmazója és producere díjat is.

A kétnapos találkozón 56 filmes projektet ismertetnek. Az európai animáció egyik fellegvárának számító Franciaország 17 filmtervvel szerepel. Az északi országok tíz, Németország 5, Spanyolország 4, az Egyesült Királyság és Lengyelország pedig 3-3 filmmel szerepel, míg Belgium, Írország, Olaszország és Hollandia 2-2 produkciót mutat be.

A fórum szervezői szerint a közönség érdeklődése folyamatosan nő az animációs filmek iránt. A produkciók közel húsz százaléka az ifjúsági korosztálynak és a felnőtteknek szól. A filmek negyede térhatású. 

Az Európai Unió MEDIA Programjának segítségével 1999-ben elindított Cartoon Movie fórum sikerét jelzi, hogy már kétszáz, a találkozó keretében bemutatott animációs film talált finanszírozót az elmúlt évek alatt. 

A magát az európai animációs játékfilmek koprodukciós fórumaként meghatározó rendezvény különlegessége, hogy a találkozó alatt a filmkészítés bármely szintjénél tartó munkát be lehet mutatni. Idén mások mellett Marguerite Abouet és Clément Oubrerie már elkészült, egy 19 éves elefántcsontparti lányról szóló Aya of Yop City című produkciója, Jean-Francois Laguionie fejlesztés alatt álló Louise in the Winter című 21. századi Robinson-története, Arthur Qwacknak ugyancsak a fejlesztés fázisánál tartó Rise of the Zelphire című 3D-s stop motion technikával készülő19. századi fantáziafilmje, valamint Patrice Leconte és Régis Vidal előkészületben lévő Music! című családi vígjátéka is a fórum résztvevői elé kerül.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com