Hírek

Korhatáros tabudöntögetés lett volna Sacha Baron Cohen Queen-filmje

A Bohém rapszódia Rami Malekkel a főszerepben a héten landolt a mozikban, így újra terítékre került a soha el nem készült Freddie Mercury életrajzi film. 

Majdnem tíz évvel a Bohém rapszódia előtt az Oscar-jelölt rendező Stephen Frears és a Golden Globe-díjas komikus Sacha Baron Cohen megosztó Freddie Mercury életrajzi mozit terveztek, ami aztán sosem kapott zöld utat egy stúdiótól sem. Így végül a Mr. Robot Emmy-díjas Rami Malekje kötött ki a Queen frontemberének szerepében, akit Bryan Singer rendezhetett a filmben, egészen a forgatás utolsó pár hetéig, amikor a stúdió menesztette, miután ő is belegabalyodott a maga metoo-botrányába. A film nem sikerült túl jól, ráadásul különösen kritizált pontja, hogy kifejezetten zavarosnak állítja be Mercury szexualitását, amivel Cohenék kiemelten foglalkoztak volna saját mozijukban.

Cohen eredetileg a The Crown alkotójával, Peter Morgannel kezdte meg a közös munkát, akinek a forgatókönyve egyből felkeltette A királynő rendezőjének, Stephen Frearsnek a figyelmét. A színész-komikus eredetileg Tom Hoopert vagy David Finchert képzelte el rendezőként, mielőtt Frears kapta volna a lehetőséget. A rendező úgy nyilatkozott, Cohen filmje explicit és őszinte lett volna, ami hű Freddie Mercury szelleméhez.

Bohém rapszódia
Rami Malek a Bohém rapszódiában

„Sacha egy tabudöntő filmet akart csinálni, olyat, amilyet Mercury is szívesen látott volna” – nyilatkozta a soha el nem készült Queen-film rendezőjelöltje, Stephen Frears. „Tabudöntő az énekes homoszexualitásának ábrázolásában, amit meztelen jelenetek armadájával ábrázolt volna.”

A projekt felkeltette a Sony érdeklődését, de a zenekar többi tagjának támogatása híján a film végül nem valósult meg. „Ez egy Mercury életrajzi film lett volna, ami kizárólag az ő szemszögéből mutatja be a Queen történetét. Előre tudni lehetett, hogy gondok lesznek a banda többi tagjával, mert Sacha nagyon forradalmi filmet akart látni, míg ők egy sokkal konvencionálisabb mozit” – teszi hozzá Frears.

Sacha Baron Cohen korábban egy Howard Stern interjúban beszélt a projektről, ahol elmondta, a banda tagjai úgy képzelték el a Queen-filmet, hogy Mercury a felénél meghal.

 

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com