Hírek

Kórházba került John Singleton, a Fekete vidék rendezője

Az 51 éves John Singleton maga jelentkezett be a kórházba, mert fájlalta a lábát.

A Fekete vidék című filmért 1992-ben Oscar-díjra jelölték John Singletont. Az író-rendezőnek ez volt az első és egyetlen alkotása, ami jelölve volt ezen az átadón. Karrierje során nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy az afroamerikai közösség problémáit mozivásznon tárja fel. Központi témái a rasszizmus, a drog és a felelősség kérdése. Persze el is távolodott ezektől a témáktól és olyan akciófilmeket is készített, mint a Halálosabb iramban vagy a Négy tesó. Jelenleg egy tévésorozat, a Fehér hó (Snowfall) alkotásával lett sikeres – már a 3. évad készül belőle.

Singletonnál stroke-ot állapítottak meg, miután befeküdt a kórházba.

Szerencsére csak egy kisebb fajtáját szenvedte el Singleton, és mindenképp előnyére válhat, hogy hamar észrevette és szakemberekhez fordult. A nyilatkozatok alapján nem beszélhetünk komoly agyi károsodásról, de jelenleg azt is ellensúlyozni kell, ami kialakult.

John Singleton a Fekete vidék forgatásán

A családja teljes diszkréciót kért, az FX Network közleményében pedig az alábbit nyilatkozta: „Szomorúan értesültünk John állapotáról, de azt is tudjuk, hogy ő egy igazi harcos.”

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Ráadás és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek – az igényes blockbusterek mellett.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..