Hírek

Körmünkre festett igazság – Fingernails előzetes

Körmök-Fingernails-Jessie-Buckley-Jeremy-Allen-White

Fanyar humorral és némi lelkes apátiával szaladgál a szív nagy kérdései mentén Christos Nikou hamarosan érkező második rendezése, a Fingernails.

Az előzetes alapján a film egy olyan disztópikus világban játszódik, amelyben egy technológia segítségével megállapítható, hogy egy szerelmespár tagjai valóban egymás lelki társai-e – ehhez csak némi körömre van szüksége.

A bonyodalmat az okozza, hogy Anna (Jessie Buckley) – akinek a gép szerint Ryant (Jeremy Allen White) szánta az ég – gyengéd érzelmeket kezd táplálni munkatársa, Amir (Riz Ahmed) felé.

A 2020-as Almákat követően a Fingernails lesz Nikou második saját rendezésű nagyjátékfilmje – noha rögtön érdemes hozzátenni, hogy asszisztensként, illetve másodasszisztensként korábban olyan nevek mellett tűnhetett fel, mint Richard Linklater (Mielőtt éjfélt üt az óra) vagy Jorgosz Lantimosz (Kutyafog). A Fingernails operatőre Rév Marcell volt, az „időtlen hatás” elérése érdekében az egész anyagot egy 90-es évek inspirálta speciális technológiával rögzítette, egészében filmre.

A Fingernails moziban október 27-én debütál Los Angelesben és New Yorkban, november 3-ától pedig elérhető lesz az Apple TV+ kínálatában is.

Forrás: IndieWire

Gerdesits Pál

Gerdesits Pál 2021-ben szerzett mesterdiplomát az ELTE filmtudomány szakán, jelenleg az ELTE esztétika doktori programjának PhD hallgatója. Elkötelezett szürrealista, Werner Herzog és Jeffrey Lebowski lelkes követője. Állítólag ügyesen gitározik.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com