Hírek

Koronavírusban elhunyt Allen Garfield

80 éves korában a Motion Picture & Television idősek otthonában elhunyt számos sikeres film színésze, Allen Garfield. Garfielddal a koronavírus végzett.

Allen Garfield 119 filmben és sorozatban szerepelt. Olyan filmekben vált ismertté, mint Francis Ford Coppola Magánbeszélgetése, Michael Ritchie Oscar díjas A jelölt című filmje, a Beverly Hills-i zsaru 2 vagy a Nashville. Ebben a filmben alakította feleségét Ronee Blakley, aki a Twitteren így emlékezett meg róla:

RIP Allen Garfield, the great actor who played my husband in "Nashville", has died today of Covid; I hang my head in…

Közzétette: Ronee Blakley – 2020. április 7., kedd

A színész Allen Goorwitz néven született 1939-ben New Jersey államban. Művészneve ellenére több alkalommal is igazi nevét használta a filmekben. Karrierje ezeken 1968-ban a Putney Swope című vígjátékkal indult, legnagyobb sikereit az 1970-es években érte el. A fentieken túl forgatott Woody Allennel és Wim Wendersszel is.

Garfield egészségi állapota már nem volt az igazi. 1999-ben Roman Polanskival forgatta volna A kilencedik kapu című filmet, amikor sztrókot kapott, 2004-ben pedig megkapta a másodikat.

Borítókép: Allen Garfield a Nashville című filmben

Címkék

Sergő Z. András

Sergő Z. András a Filmtekercs.hu alapítója és 2022-ben bekövetkezett haláláig felelős szerkesztője volt. Aktívan követte Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film eseményeit. Érdeklődési körébe tartoztak a dokuk, a kamaradarabok, a sport- és a valláspolitika.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com